Інформатор Коломия

ЖИТТЯ

У Франківську будуть судити “керівника суду” псевдореспубліки “ДНР”

У липні минулого року чоловік вступив у злочинну змову з представниками російської окупаційної влади ДНР. Він почав співпрацювати з ворогом.

Інформатор ділиться деталями справи, посилаючись на обласну прокуратуру.

43-річний адвокат у липні 2022 року добровільно обійняв посаду керівника апарату у створеному окупантами т. зв. приморському районному суді міста Маріуполь “донецької народної республіки”.

На службі окупантам колаборант відповідав за налагодження роботи незаконного суду за законодавством “днр”. Зокрема, він займався формуванням апарату суду та організацією його роботи.

Крім того, зловмисник брав участь у проведенні окупантами т. зв. “інвентаризації” – викраденні судових справ із приміщень районних судів окупованого міста.

Обіймаючи посаду у незаконному судовому органі, обвинувачений сприяє ворогу у вчиненні дій на шкоду суверенітету, територіальній цілісності та державній безпеці України.

Спеціальне досудове розслідування здійснювало Управління СБУ в Івано-Франківській області.

Оскільки правопорушник продовжує перебувати на захопленій ворогом території, його судитимуть заочно.

Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від дванадцяти до п’ятнадцяти років з позбавленням права обіймати певні посади або займатися певною діяльністю на строк від десяти до п’ятнадцяти років та з конфіскацією майна або без такої.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Будьмо на зв’язку! Читайте нас у Facebook , Telegram та Instagram. Надсилайте свої новини на пошту kl.informator@gmail.com 

Якщо маєте цікаві новини чи хочете замовити рекламу – телефонуйте 096 545 8237

Нагору