Інформатор Коломия

ЖИТТЯ

У мешканця Верховинщини видурили понад 100 тис грн

Вчора, 20 лютого, до поліцейських звернувся 34-річний мешканець Верховини. Він повідомив, що шахраям вдалось викрасти у нього понад 100 тис грн.

Інформатор розповідає деталі за даними поліції.

20 лютого до верховинських поліцейських звернувся 34-річний місцевий мешканець. Чоловік повідомив, що його ошукали телефонні шахраї.

Як з’ясували правоохоронці, напередодні до чоловіка зателефонувала невідома особа, яка представилась працівником банку. Незнайомець повідомив, що з рахунку заявника шахраї хочуть списати кошти. А щоби цього уникнути потрібно назвати код із смс-повідомлення. Довірливий чоловік виконав всі вказівки невідомої особи. Невдовзі з його зарплатної карти аферисти зняли понад 52 тисячі гривень, а з кредитної – понад 56 тисяч.

За даним фактом правоохоронці розпочали кримінальне провадження за ст.190 (Шахрайство) Кримінального кодексу України.

Поліцейські Івано-Франківщини застерігають жителів області:

  • не довіряйте телефонним незнайомцям, особливо, коли йдеться про гроші;
  • перевіряйте інформацію, яку вам повідомляють;
  • працівники банків не проводять жодних операцій з картками в телефонному режимі;
  • дані платіжних карток: термін дії, PIN-код, слово-пароль, cvv2/сvc2 коди – ця інформація є конфіденційною та не підлягає розголошенню.

У будь-якому випадку проявляйте пильність та будьте обережні. Якщо запідозрили, що Вам телефонує шахрай, одразу звертайтесь на “102”.

До теми: ТОП-4 шахрайських схем на Прикарпатті за минулий рік

Будьмо на зв’язку! Читайте нас у Facebook , Telegram та Instagram. Надсилайте свої новини на пошту kl.informator@gmail.com 

Якщо маєте цікаві новини чи хочете замовити рекламу – телефонуйте 096 545 8237

Нагору