Інформатор Коломия

ВЛАДА

Два кабінети ліцею №8 в Коломиї підтопило через зупинку реконструкції даху, оголошено новий тендер

Школа №8 давно потребувала заміни покрівлі. І у листопаді 2022 року ці надії стали більш реальними.

26 листопада у тендері на ремонт даху вартістю 4 млн грн переміг ТОВ “Між-Буд” зі Снятинщини, почав демонтаж і встановлення ізоляції, проте в терміни виконання не вклався, а відтак вже кілька місяців школа стоїть без покрівлі. Після лютневої відлиги два кабінети ліцею замокли.

Інформатор дізнавався причини.

На виконання замовлення у бригади ТОВ “Між-Буд” було трохи більше місяця, і це попри те, що строки продовжили, адже спершу мова йшла про кінцевий термін 15 грудня.

За цей час робочі мали встигнути демонтувати старий дах, улаштувати нові лати, здійснити підшивку стель покрівельною сталлю, змонтувати нове покрівельного покриття з профільованого листа, пароізоляцію, встановити слухові та вентиляційні вікна, облаштувати огородження перилами та ряд інших робіт.

Але зима – не кращий час для ремонту даху: робочі почали хворіти, декого мобілізували, а тому встигнути до нового року не вдалось. Відтак за умовами тендеру роботи зупинились, адже підрядник не вклався у строки.

Зима була поблажлива, і впритул до лютого проблем через те, що стелю другого поверху школи від неба відділяє тільки плівка ізоляції, не виникало. Проте вони з’явилися, коли більше тижня сніжило, а потім настала раптова весна. У кінці правого крила затекли стіни комп’ютерного класу, а в центральному корпусі – один кабінет і комірчина.

Директор ліцею Володимир Рибчин каже, що великої біди нема: стіни підсохнуть, а інші проблеми виправить новий переможець тендерної закупівлі, яку оголосили 17 лютого.

За кілька днів стане відоме ім’я переможця і роботи відновляться.

Варто зазначити, що у новій закупівлі на поточний ремонт даху відбулись певні зміни: вартість виросла на майже 433 тис грн. Очільник навчального закладу пояснив, що довелось переробити проектно-кошторисну документацію, бо новий рік – то не тільки нова дата, але й інші ціни. Вартість металочерепиці зросла, тому довелось врахувати ринкові зміни.

Важливо розуміти, що ТОВ “Між-Буд” опинився у непростій ситуації, адже у новому тендері може перемогти будь-хто з учасників, якщо запропонує найнижчу ціну. А відтак їхні витрати на демонтаж, ізоляцію та деревину їм ніхто не поверне. А проте вартість цих робіт включена у нещодавно оголошений тендер.

Нагадаємо, що ідентична ситуація сталась і у школі №5, що вул. Грушевсього в Коломиї. Черепицю на школі демонтували ще в грудні 2022 року, але виконати роботи у зазначений термін не встигли, тому школа так і стоїть розкритою. Новий тендер ще не оголосили.

Будьмо на зв’язку! Читайте нас у Facebook , Telegram та Instagram. Надсилайте свої новини на пошту kl.informator@gmail.com 

Якщо маєте цікаві новини чи хочете замовити рекламу – телефонуйте 096 545 8237

Наталка Сандецька

Нагору