Інформатор Коломия

ЖИТТЯ

Справа Коцаби: перебуває в Америці й змінив Монтян

Справу Коцаби, якого звинувачують у держзраді, вкотре перенесли. На цей раз – через нестачу документів для влаштування відеомосту з Консульства України на території в США, адже блогер зараз у Нью-Йорку. Наступне засідання у справі Коцаби відбудеться 9 березня в Коломиї.

Інформатор знає деталі.

У січні 2015 року Руслан Коцаба розмістив у Інтернеті відеозвернення до Президента України, у якому закликав українців бойкотувати мобілізацію. Окрім того, він брав участь у низці передач пропагандистського характеру на російських телеканалах.

Руслана Коцабу затримали ще 7 лютого 2015 в Івано-Франківську. В ухвалі суду зазначено, що Руслан Коцаба за винагороду працював на замовлення телеканалу «НТВ» і організовував збір провокативних матеріалів про мобілізацію в Україні у присутності представника російського телеканалу.

Блогер Руслан Коцаба обвинувачується у державній зраді, перешкоджанні законній діяльності Збройних Сил України та інших військових формувань в особливий період. Відповідно до санкцій статей Коцабі загрожує від 5 до 15 років ув’язнення.

У січні 2021 року у Коломиї прямо під будівлею суду їх обох залили з вогнегасника і закидали яйцями.

У квітні 2022 року та січні 2023 року вкотре відклали слухання справи Коцаби у Коломиї.

22 лютого засідання у справі Коцаби відбулось просто під час повітряної тривоги. Тривало недовго: сторона Коцаби звернулась із клопотанням про розгляд справи у форматі телемосту, назвавши при цьому Руслана Коцабу “особою, яка переслідується за політичними мотивами”:

“Представники консульства України у Нью-Йорку повідомили мого клієнта, що можуть надати йому можливість приймати участь у судових засіданнях шляхом участі у відеоконференції з приміщення Консульства України за умови дозволу Міністерства іноземних справ України”,- йшлося у повідомленні нової адвокатки Коцаби Світлани Новицької.

Відтак Коломийський міськрайонний суд буде звертатися до Міністерства іноземних справ з відповідною заявою.

Деталі: Пропагандистці кремля і адвокатці франківського блогера Руслана Коцаби Тетяні Монтян СБУ оголосило підозру

Попередня захисниця Руслана Коцаби Тетяна Монтян також відзначилась своєб проросійською позицією. Вона втекла з України до росії ще у 2021 році. З тих пір постійно відвідує тимчасово окуповані райони Донецької та Луганської областей для підготовки пропагандистських сюжетів на користь кремлівського режиму.

Також вона масово поширює дезінформацію про ситуацію в Україні через власні канали на Ютуб і в Телеграм, які нараховують майже півмільйона підписників.

Будьмо на зв’язку! Читайте нас у Facebook , Telegram та Instagram. Надсилайте свої новини на пошту kl.informator@gmail.com 

Якщо маєте цікаві новини чи хочете замовити рекламу – телефонуйте 096 545 8237

Наталка Сандецька

 

Нагору