23 лютого коломийські пожежники отримали повідомлення про задимлення в житловому будинку в районі консервного заводу по вулиці Сковороди. За словами очевидців, з димоходу йшов чорний густий дим.
Повідомляє Інформатор.
З’ясувалося, що у будинку ледь не загорілася сажа. На щастя, традегії вдалося уникнути.
Після цього випадку нагадуємо, як важливо чистити димоходи від сажі.
Прикарпатські рятувальники пояснюють причини та наслідки загорання сажі:
Сажа – є продуктом згорання, що осідає на внутрішніх стінках димохода. Через це існує можливість загоряння сажі в димоході, що збільшує ризик виникнення пожежі. Осіла на стінках димаря сажа, при попаданні маленької іскорки з каміна або печі, може в будь-який момент спалахнути.
Температура горіння сажі близько 1100 градусів і може досягати 1200 градусів. Горіння сажі при такій температурі не дуже тривале і нагадує швидше спалах або, як його ще називають, «вибух» в димоході.
Практично жоден димар не може витримати такої високої температури. Тому димохід перегрівається і примикаючі до нього конструкції будинку піддаються підвищеній небезпеці спалаху. Єдиним порятунком в даній ситуації є чистка та обслуговування димоходів печей камінів.
Будьмо на зв’язку! Читайте нас у Facebook , Telegram та Instagram. Надсилайте свої новини на пошту kl.informator@gmail.com
Якщо маєте цікаві новини чи хочете замовити рекламу – телефонуйте 096 545 8237
Ольга Пукавчук