Інформатор Коломия

ЖИТТЯ

Фільм, який повинен бачити кожен | Воєнна драма “Мирний-21” вже в прокаті

У річницю повномасштабного вторгнення, так важливо бути піднесеним та не втрачати віру у нашу Перемогу. Саме такі емоції викликає кінострічка “Мирний-21” Ахтема Сеітаблаєва. Вона не тільки закликає боротися та відстоювати нашу Україну, але й показує, як тоді, у 2014, це робили наші прикордонники на Луганщині без потужного особового складу та військової техніки.

Інформатор відвідав прем’єру в кінотеатрі “Стрічка” та готовий розповісти, чому все-таки варто піти на фільм.

 Сюжет

В основі фільму — реальна історія луганських прикордонників, які дали бій окупантам, попри перевагу ворога в силі та техніці.

Фільм зображує події червня 2014 року, які відбулися на кордоні Луганщини. Тоді російські спецслужби та агенти намагалися схилити бійців луганського прикордонного загону зрадити Батьківщину. Таким чином вони намагались повторити кримський сценарій та захопити українські території без бою. Попри відсутність досвіду, за рішенням чинного командира, загін вступив в бій.

До теми: Про кіно та театр від відомого українського актора | Інтерв’ю з Романом Ясіновським

Назва фільму була обрана не випадково, адже Мирний-21 – це адреса кварталу, де був розташований луганський прикордонний загін.

Зйомки стрічки розпочали у вересні 2021 року у Києві та у військовій частині міста Васильків (Об’єднаний навчальний центр Повітряних Сил). До слова, у перші дні повномасштабного вторгнення військова частина та палац, які можна побачити в деяких сценах фільму, були вщент знищені російськими снарядами.

“Ми готувалися вийти в прокат у квітні 2022 року й у такий спосіб вшанувати прикордонників, про історію подвигу яких, власне, і зняли кіно, — розповідає Ахтем. — Та 24 лютого 2022 року змінило все, й ті, хто грав війну на екрані, опинилися на справжньому полі бою. Актори й команда фільму роблять можливе і неможливе, аби наблизити нашу перемогу: у лавах ЗСУ, Тероборони, на волонтерських засадах”, – розповідає у одному з інтерв’ю режисер фільму.

Ця картина дуже важлива для творців, її вони присвятили загиблому Павлу Лі, який грає капітана Осіріса і для якого ця роль, на жаль, стала останньою. Нагадуємо, хлопець загинув 6 березня від куль російських окупантів в Ірпені під Києвом, рятуючи життя інших, адже свій бронежилет одягнув на дівчинку, якій і подарував життя.

Як кінопоказ відбувався у Івано-Франківську можете почитати ТУТ.

Підтримуйте український кінематограф та культурний фронт нашої країни. Купуйте квитки за посиланням. Нагадуємо, що ви не тільки зможете насолодитися кінострічкою, але й допомогти 111 окремій бригаді ТРО, адже за словами Ахтема Сеітаблаєва 10 грн з кожного квитка будуть прераховані на їхні потреби.

Переглядайте трейлер, розклад сеансів та гайда у кінотеатр “Стрічка”.

Будьмо на зв’язку! Читайте нас у Facebook , Telegram та Instagram. Надсилайте свої новини на пошту kl.informator@gmail.com 

Якщо маєте цікаві новини чи хочете замовити рекламу – телефонуйте 096 545 8237

Вікторія Ровенчук

Нагору