Інформатор Коломия

ЖИТТЯ

Простіше не буває: рецепт домашнього шоколадного торта

У похмуру чи дощову погоду хочеться сісти біля вікна, пити гарячий чай та насолоджуватись чимось солоденьким. Для тих, хто давно в пошуках якогось простого у приготуванні, але водночас смачного, пропонуємо рецепт шоколадного тортика.

Інформатор підглянув його в американського повара Метта Тейлора.

Інгредієнти

Тісто для шоколадного торта

2 склянки борошна для кексів або борошна універсального призначення 240 г
2 склянки білого цукрового піску 400г
3/4 склянки несолодкого какао-порошку 75 г
2 ч.л. розпушувач 8 гр
1 1/2 чайної ложки харчова сода 7 гр
1 ч.л. сіль 5 гр
1 склянка молока цільного, 2%, 1%, мигдального тощо (240 мл)
1/2 склянки олії каноли, рослинної, кокосової тощо (120 мл)
2 великих яйця
2 ч.л. екстракт ванілі 10 мл
1 склянка дуже гарячої води 240 мл

Шоколадно-масляна глазур

1 1/2 склянки несолоного вершкового масла (340 г)
1 чашка несолодкого какао-порошку 100 гр
5 склянок цукрової пудри кондитерської, цукрова пудра (600 г)
1/2 склянки молока цільного, 2%, 1%, знежиреного тощо (120 мл)
2 ч.л. екстракт ванілі 10 мл

ГОТУЄМО ШОКОЛАДНИЙ ТОРТ З НУЛЯ

Спочатку розігрійте духовку до 180°C. Потім змішайте у великій мисці сухі інгредієнти тіста для торта за допомогою віночка  або сита. Вам потрібно обов’язково розбити будь-які згустки какао-порошку, які можуть там бути.

Тепер додайте молоко, олію, яйця та ванільний екстракт. Для змішування інгредієнтів перейдіть на дерев’яну ложку або ручний міксер. На цьому етапі тісто буде дуже густим.

Нарешті, повільно додайте дуже гарячу воду, увімкнувши міксер на низький рівень, доки все не з’єднається, ваше тісто стане рідким, і це добре. Використовуйте шпатель, щоб поскоблити боки.

Тепер візьміть форму для випікання. Розмастіть трохи вершкового масла або жиру. Киньте у форму приблизно столову ложку борошна, трясіть та постукуйте нею, щоб борошно покрило все. Залишки висипте.

Примітка: можна вирізати круглий шматок пергаментного паперу і покласти його на дно форми.

Потім висипте тісто для торта у форму. Випікайте від 30 до 35 хвилин при 180°.

Примітка: проткніть середину зубочисткою. Якщо все спеклося, вона вийде чистою.

Тепер дайте тістечкам охолонути приблизно 10 хвилин. За допомогою лопатки для торта відсуньте краї торта. Потім вийміть торт з форму. Дайте йому охолонути на решітці ще 20-30 хвилин.

Як приготувати шоколадно-масляну глазур

Спочатку у великій мисці змішайте розм’якшене вершкове масло з какао-порошком за допомогою міксера. Додайте свій ванільний екстракт, потім приблизно 1 склянку цукрової пудри за раз, перемішайте, далі додайте цукор і т.д., доки все не буде включено.

Тепер додайте приблизно 1/3 молока або більше, щоб підходила консистенції.

Настав час помастити домашній шоколадний торт, використовуючи лопатку для торта або ніж для масла тощо. На них дайте трішки глазурі, це буде діяти як клей і утримувати нижній шар торта на місці. Покладіть перший шар торта, потім покрийте верх, додайте наступний шар і намастіть все.

Примітка: можна загорнути шари торта в поліетиленову плівку та охолодити їх у холодильнику протягом кількох годин або ночі, перш ніж покрити глазур’ю. Зазвичай, торт виходить красивіший.

Насолоджуйтесь!

Скільки зберігається домашній вологий шоколадний торт?

Свіжоспечений домашній шоколадний торт зберігається приблизно 7 днів, якщо тримати його в герметичному контейнері в холодильнику. Ви також можете обернути його фольгою або поліетиленовою плівкою, щоб уникнути висихання. Або ви також можете зберігати пиріг без глазурі.

Будьмо на зв’язку! Читайте нас у Facebook , Telegram та Instagram. Надсилайте свої новини на пошту kl.informator@gmail.com 

Якщо маєте цікаві новини чи хочете замовити рекламу – телефонуйте 096 545 8237.

Текст підготувала Ольга Пукавчук

Нагору