Інформатор Коломия

ЖИТТЯ

Нова прохідна вулиця може з’явитися у центрі міста: чому сперечаються коломияни?

У середмісті Коломиї зайшла мова про глухий закуток, який варта зробити прохідною вулицею. Коломияни ще й судяться за прибудинкову територію. Мова йде про провулок від вул. Валової до вул. Вагилевича, які наразі відгороджені зеленою стіною. 

Інформатор з’ясовував, чому в коломиян виникла суперечка.

Між проспектом Чорновола та вул. Театральною є паралельна вуличка, що є бічною до вул. Вагилевича. Коломиянин Юрій Романюк (колишній депутат кількох скликань) дав пропозицію зробити її прохідною, щоб вуличка виходила попри будинок №6 на вул. Валовій. Наразі прохід там неможливий через гараж та стіну. Романюк пропонує знести їх і навіть запропонував свої варіанти для назви.

Детальніше: Джо Байден, Борис Джонсон чи Юрій Романюк: депутат пропонує назвати провулок на честь себе

Коломиянка Наталія Алхімова, яка є власницею цього гаража та співвласницею сусіднього будинку на вул. Валова, 6, не згідна із цим. Адже вона давно викупила гараж, а землю двору влада міста дала їй з напарником у довгострокову оренду на 50 років.

Жінка показує давні світлини, які підтверджують, що проходу тут не було.

А проте вона не проти відкрити вулицю для проходу. Готова знести частину стіни, довжиною 4 м. Як буде це місце виглядати після цих змін – демонструє у візуалізації.

Колишній депутат Юрій Романюк має квартиру на другому поверсі сусідського будинку. Він подав до суду і стверджує, що рішення міської ради про оренду є неправомірним.

А проте переконує, що власних фінансових інтересів у цьому не має і не збирається у внутрішньому дворику нічого добудовувати.

До слова, перший суд та апеляцію він програв, але судове провадження ще не закрито. Романюк запевняє, ця земля є комунальною власністю, і ОСББ належить 2 метри під будинком. Якщо зносити тільки частину стіни, то пішоходи будуть ходити під самими вікнами.

Коломияни організували зустріч із мером та головним архітектором міста, щоб якось дійти згоди. Міський голова поцікавився, чи не планує Юрій Романюк тут щось забудовувати.

“Як забудовувати? Це приватне подвір’я. Тут має бути вісім метрів від вікон (ред. збоку розташовується будинок №24, що належить до вул. Театральної)”, – каже Романюк.

Пані Наталія у свою чергу звернула увагу мера на незаконний балкон та вихід на нього на другому поверсі Театральної, 22/6 (над магазином коміксів). Належить він саме Романюку. Головний архітектор буде вивчати це питання.

Наразі рішення за владою міста. Інформатор буде слідкувати за розвитком подій. Додаємо під фотографією прямий ефір із зустрічі.

Будьмо на зв’язку! Читайте нас у Facebook , Telegram та Instagram. Надсилайте свої новини на пошту kl.informator@gmail.com

Якщо маєте цікаві новини чи хочете замовити рекламу – телефонуйте 096 545 8237

Ольга Пукавчук

Нагору