Інформатор Коломия

ЖИТТЯ

Рис із кадмієм завезли на територію України – Держпродспоживслужба

В Україну знову завезли продукти, які містять небезпечні речовини. Цього разу йдеться про рис для ризотто з високим вмістом кадмію. Його експортували з Італії.

Пише Інформатор з посиланням на Головне управління Держпродспоживслужби в Івано – Франківській області.

Рис з перевищенням допустимого рівня кадмію експортувався з Італії (виробник: Sapori Nostrani di Giorgio Turko, Italy; трейдер: WB Polska Sp. Z o.o., Poland) до України (одержувач: ТзОВ “БЮРО ВИН”, вул. Мечникова, 9, м. Київ, 01021).

До слова, накопичення кадмію в організмі стає однією з причин захворювання на рак, зниження розумових здібностей і втрати координації рухів.

Держпродспоживслужба в Івано-Франківській області закликає операторів ринку, які здійснюють обіг вищезазначеної продукції, вилучити її з обігу та у строк не більше двох робочих днів письмово поінформувати про виявлений невідповідний продукт Головне управління Держпродспоживслужби в Івано-Франківській області.

Якщо хтось виявив у обігу таку продукцію, повідомляйте Головне управління Держпродспоживслужби в Івано-Франківській області за номером телефону: (0342) 511389, 511392 або ж звертайтесь до територіальних управлінь.

Будьмо на зв’язку! Читайте нас у Facebook , Telegram та Instagram. Надсилайте свої новини на пошту kl.informator@gmail.com 

Якщо маєте цікаві новини чи хочете замовити рекламу – телефонуйте 096 545 8237

Нагору