Інформатор Коломия

ЖИТТЯ

Школярів ліцею №5 в Коломиї пригощали піцою безкоштовно

27 лютого на подвір’ї ліцею №5 – галас і метушня. В гості завітала благодійна мобільна пекарня піци. На аромат збіглися школярі, ба більше – самі взялися готувати собі смакоту.

Інформатор побував на смачному святі.

Благодійники з Великобританії, Шотландії, Ірландії та США приїхали до Коломиї на запрошення громадської організації “Сильно”, аби безкоштовно пригостити смачною та гарячою піцою дітвору Коломийського ліцею №5. Директорка навчального закладу Оксана Якубовська каже, що головна мета цієї події – подарувати хвилинку радості дітям.

Шеф-кухар мобільної пекарні – чоловік веселий і максимально артистичний перетворив пригощення у справжнє свято. І хоч українською чоловік не володіє, та запалив  аудиторію.

Діти не гребували погратися з тістом і доки в печі пеклася піца, добряче перемастилися борошном.

“Я давно не бачила таких вогників в очах дітей. Вони дуже щасливі. Замість сумного настрою у дітей посмішки на обличчях. Дехто повністю в борошні, але вони отримують задоволення від процесу”, – розповідає Оксана Ярославівна.

Такий захід провели вперше у Коломиї. Директорка сподівається, що його проводитимуть не тільки на базі ліцею №5, а й інших закладах освіти чи просто в центрі міста. Тим часом активісти повідомили, що сьогодні близько 15:00 безкоштовну піцу готуватимуть і біля музею “Писанки”.

“Це не про те, щоб безкоштовно поїсти піци, а про емоції. В цей час нам потрібно більше позитивних емоцій. Волонтери цікаві, готують піцу смачно і дуже емоційно”, – додає керівниця.

Процес приготування піци організували між двома змінами, щоб всі школярі змогли поласувати нею.

 

До слова, подібна благодійна акція пройшла влітку у селі П’ядики.

Будьмо на зв’язку! Читайте нас у Facebook , Telegram та Instagram. Надсилайте свої новини на пошту kl.informator@gmail.com 

Якщо маєте цікаві новини чи хочете замовити рекламу – телефонуйте 096 545 8237

Ольга Пукавчук

Нагору