Інформатор Коломия

ЖИТТЯ

У Саджавці відбудеться Вечір творчості Володимира Івасюка

Творчий вечір пам’яті видатного українського поета і композитора, Героя України Володимира Івасюка відбудеться 5 березня о 15:00 у приміщенні Центрі культурних послуг Саджавки, захід приурочений до Дня народження митця.

Пише Інформатор з посиланням на Молодіжну Раду.

Володимир Івасюк – є основоположцем нової української естрадної культури. Його чудові пісні знають не лише в Україні, але і співають далеко за межами. Він є автор 107 пісень, 53 інструментальних творів, музики до кількох спектаклів. Лауреат низки нагород і премій, серед яких Державна премія України ім. Т. Г. Шевченка (1994, присвоєна посмертно) та звання героя України (2009, також посмертно).

Вийшовши з дому 24 квітня 1979 року, Івасюк зник і більше його ніхто не бачив живим. Після зникнення Володимира його батьки відразу подали заяву до міліції. Пошуки велися з 27 квітня до 11 травня. Саме тоді була закрита справа розшуку. 18 травня 1979 року тіло Володимира Івасюка знайшли у військовій зоні Брюховицького лісу недалеко від Львова. Офіційна версія – самогубство. Проте деталі справи Івасюка ще довго залишатимуться нерозкритими.

Організатори щиро запрошують усіх відвідати цей захід, щоб ще більше дізнатися про співака, його творчість та життя.

Будьмо на зв’язку! Читайте нас у Facebook , Telegram та Instagram. Надсилайте свої новини на пошту kl.informator@gmail.com 

Якщо маєте цікаві новини чи хочете замовити рекламу – телефонуйте 096 545 8237

Нагору