Інформатор Коломия

ГРОШІ

У Коломиї планують відремонтувати частину тротуарів на вул. Франка: скільки це коштуватиме і хто виконавець

25 лютого завершилась закупівля на ремонт тротуарів на вулиці Івана Франка. Договір заключили з місцевим підприємцем, колишнім начальником управління комунального господарства. Від 2021 року міськрада та її підрозділи заключила договорів з ПП “Северин-Н” на понад 20 млн грн.

Інформатор дізнавався, де саме очікувати ремонту і які роботи передбачені за умовами закупівлі.

17 лютого 2023 року управління комунального господарства розпочало закупівлю на ремонт тротуарів на частині вул. Франка: від перехрестя з вул. Павлика і до рогу з вул. Моцарта. Це приблизно 300 м протяжності по одній стороні.

Очікувана вартість становила 3 млн 277 тис 682 грн. І хоч аукціон не проводився ПП “Северин-Н” запропонував майже на 590 тис менше.

Згідно даних платформи YouControl підприємство створено наприкінці травня 2021 року і його власником є Наливайко Володимир Ярославович. Зареєстроване підприємство у житловому будинку і має статутний капітал 100 тис грн.

Що саме будуть робити

Згідно вимог на цьому відрізку Франка мають не лише поміняти стару плитку, але й викорчувати пеньки, поставити нові поребрики, бордюри, замінити трубопровід і люки, укріпити цегляні каналізаційні горловини, облаштувати газони вздовж тротуару та ін. Повний перелік робіт можете переглянути у самій закупівлі.

На ці роботи виконавець повинен надати гарантію на 3 роки після підписання акту здачі-приймання послуг.

Договір на понад 2 млн 688 тис грн на виконання усіх цих робіт заключили із ПП “Северин-Н”, який уже зустрічався нам у ремонтах: проїзд від пл. Відродження до міського ринку, тротуарів по одній стороні вул. Чайковського, доріжки біля клубу в с. Грушів, а також ремонти на вул. Петлюри, вул. Мазепи, вул. Костомарова та ін.

Згідно даних платформи YouControl ПП “Северин-Н” 2022 року заключило 10 договорів на суму понад 8 млн 912 тис грн: 9 – з управлінням комунального господарства і 1 – для управління культури Коломиї. Окрім Коломиї минулого року у підприємця не було договорів з іншими органами місцевого самоврядування.

А крім того підприємець ремонтував цілу низку приміщень у Коломиї та селах нашої громади за бюджетні кошти, але детальний аналіз співпраці цього підприємця із міською радою очікуйте в наступних публікаціях.

До теми: Наасфальтували, защебенили і назамітали на 71 млн грн: що Коломия закуповувала у “Автомагісталь-ІФ”

Будьмо на зв’язку! Читайте нас у Facebook , Telegram та Instagram. Надсилайте свої новини на пошту kl.informator@gmail.com 

Якщо маєте цікаві новини чи хочете замовити рекламу – телефонуйте 096 545 8237

Наталка Сандецька

 

Нагору