Інформатор Коломия

ЖИТТЯ

Що почитати на вихідних: книга, за мотивами якої знімають фільми

На цих вихідних пропонуємо почати вам читати роман “Енн із зелених дахів”, написаний в 1908 році. Чому почати? Тому що авторка написала 8 частин життя та пригод Енн Ширлі.

Розповідає Інформатор.

Це роман про те, що випадковості насправді не випадкові. Вже немолоді брат із сестрою Метью та Марілла Катберти, які живуть на фермі “Зелені дахи”, хотіли взяти з сирітського притулку хлопчика. Він мав би допомагати їм з господарством та іншими хатніми справами. Але помилково до них відправляють худорляву руденьку дівчинку з шотландським корінням Енн Ширлі.

Найбільше це не сподобалось Маріллі, яка одразу наказала відправити дівчинку назад. Але дізнаючись більше про долю Енн та її світогляд, Марілла вирішує залишити 11-річну Енн.

Дівчинка дуже балакуча, багато мріє, любить читати та завжди вигадує цікаві історії.

Марілла: Як тебе звуть? 

Енн: Прошу вас, кличте мене Корделією

Марілла: Кликати тебе Корделією? Це твоє ім’я?

Енн: Ніі, не зовсім, але я б дуже хотіла, щоб це було моє ім’я. Воно таке неймовірне гарне!

Це лише перша зустріч дитини та її майбутніх опікунів, але вона вже показує, що з Енн сумно не буде.

Далі Енн йде до школи, росте, і звісно, куди ж без перших романтичних почуттів, що переростають у справді велику історію кохання. Його ім’я, Гілберт Блайт, ви читатимете впродовж усіх частин роману. У хлопця закохувались чимало дівчат, але по-справжньому йому подобалась тільки Енн Ширлі. Та їхня історія була непроста…

Події роману, що розгортаються в Канаді, буди неодноразово екранізовані. У 1985 році вийшла одна з найпопулярніших екранізацій “Енн” від канадської кіностудії “Салліван” (всього 4 частини).

З більш сучасних: “Енн із зелених дахів” 2017 року та серіал “Енн” від Netflix теж 2017 року.

Тож якщо ви хочете прочитати щось хороше та щире, то роман про дівчинку Енн чудово підійде.

Будьмо на зв’язку! Читайте нас у Facebook , Telegram та Instagram. Надсилайте свої новини на пошту kl.informator@gmail.com 

Якщо маєте цікаві новини чи хочете замовити рекламу – телефонуйте 096 545 8237

Нагору