Інформатор Коломия

ЖИТТЯ

Укриття педагогічного коледжу обласна комісія назвала кращими в Коломиї

Під цегляними склепіннями Коломийського педагогічного коледжу студентам не лише надійно, але й затишно. Впритул до війни тут завершували облаштування кафе, але війна розпорядилася інакше.

Інформатор відвідав підземелля, аби дізнатися, чи надійно там переховуватися в часи тривоги.

Директор Коломийського педагогічного коледжу розповів, що роботи із облаштування цих приміщень розпочалися ще 10 років тому. Місцевий підприємець готовий був орендувати підвальні приміщення під заклад громадського харчування.

Одна із численних залів підземелля суттєво відрізнялася від інших. Цю кімнату робочі відкопували, бо вона була повністю завалена. Все скидалось на те, що раніше у ній розміщувалась катівня. Зокрема на стінах були малюнки, які ймовірно робили ув’язнені. Проте в історії про це наразі ніде не зустрічається.

В укриттях є 6 кімнат, довгий коридор та два санвузла. Всюди виставлені лави, стільці та крісла, є столики, місце для медичної сестри, питна вода, засоби гігієни.

Комісія з Івано-Франківська обстежувала це укриття кілька разів і зазначила, що воно наразі найкраще в Коломиї.

Кожна група коледжу має визначені заздалегідь місця, що дозволяє уникнути хаосу при оголошенні повітряної тривоги.

І тільки довоєнні ціни на страви, які пропонувало майбутнє кафе нагадують, що були часи, коли ми жили звичайним мирним життям.

До теми: Коломийський педагогічний коледж: повна готовність до приходу студентів

Будьмо на зв’язку! Читайте нас у Facebook , Telegram та Instagram. Надсилайте свої новини на пошту kl.informator@gmail.com 

Якщо маєте цікаві новини чи хочете замовити рекламу – телефонуйте 096 545 8237

Наталка Сандецька

Нагору