Інформатор Коломия

ЖИТТЯ

Чи є на Коломийщині представники “Редану” або “Антиредану”

В Україні набувають популярності нові підліткові рухи “Редан”, “Антиредан”, учасники яких влаштовують масові заворушення у містах. Провокатори намагались влаштувати масову бійку і в Івано-Франківську. 

Інформатор розпитав правоохоронців Коломийщини, чи виявили представників цієї субкультури в Коломиї або інших громадах району.

У випадку з Івано-Франківськом інформацію про масове зібрання неповнолітніх прикарпатські поліцейські виявили в мережі. Жодних повідомлень до правоохоронців не надходило. Утім одразу ж були орієнтовані всі наряди поліції. На щастя, жодних сутичок в обласному центрі не відбулось. Правоохоронці оперативно встановили майже усіх учасників зібрання, а їх більше сотні. Також встановили трьох організаторів, які поширювали повідомлення про збори. З усіма проведені профілактичні бесіди.

Проте прикарпатські ювенали продовжують працювати з населенням: застерігають, попереджають, наголошують на відповідальності за таку діяльність.

Працюють правоохоронці і у соціальних мережах та телеграм-каналах.

Наразі дослідження спільнот не показало нічого загрозливого: на Коломийщині не виявили прихильників “Редану” чи “Антиредану”. До профілактичної роботи залучені педколективи району, ювенальна поліція веде діалог з молоддю.

Поліцейські нагадують: ця субкультура – російська інформаційно-психологічна операція, що має на меті дестабілізувати ситуацію в Україні.

Ювенали та кіберполіцейські оперативно відстежують ситуацію. Встановлюють джерела фінансування й адміністраторів інформаційних каналів, які повідомляють про масові зібрання.

Уберегти від біди мають і батьки: сьогодні всім дорослим треба бути більш пильними до кола спілкування дітей, особливо підлітків, методів висловлювання, агресії, зовнішніх ознаках приналежності до нової субкультури: зазвичай вони використовують символіку павука, мають довге волосся та одяг стилю оверсайз.

Зараз буде дуже доречно знайти можливість провести разом більше часу, виявити свою любов, знайти підхід, аби поговорити про важливе. Так, знайти спільну мову з підлітками – справа не з легких, але будь-які зусилля варті того, аби вберегти дитину від трагедії.

Будьмо на зв’язку! Читайте нас у Facebook , Telegram та Instagram. Надсилайте свої новини на пошту kl.informator@gmail.com 

Якщо маєте цікаві новини чи хочете замовити рекламу – телефонуйте 096 545 8237.

Нагору