Інформатор Коломия

ЖИТТЯ

Де ховаються студенти Коломийського економіко-правового коледжу під час тривоги

Не всі заклади освіти в Коломиї мають підземелля, де можна облаштувати укриття. До прикладу економіко-правовий коледж не має підвальних приміщень.

Де переховуються студенти цього коледжу під час тривоги знає Інформатор.

У коледжі облаштували укриття згідно вимог за двома перестінками, до слова такого типу сховки діють і в деяких садочках та школах Коломиї. Комісія перевіряє стан укриттів перед початковм навчального року і в наступні місяці.

У коридорі виклали вздовж стін два ряди крісел, кожне з яких має номер і будь-який студент знає, де його місце. Відтак для того, аби розміститися в укритті потрібні лічені хвилини. Систему розсадки протестували кілька разів. Група, яка розміщується при вході в коридор, сідає на свої місця останньою, аби дати змогу всім пройти до своїх крісел.

До теми: Укриття педагогічного коледжу обласна комісія назвала кращими в Коломиї

Також керівництво коледжу перейшло на режим роботи у дві зміни, бо всіх понад 300 студентів коридор би не вмістив.

Неподалік коледжу є укриття в одному з корпусів колишнього заводу “Сільмаш”. Студенти коледжу одного разу там переховувались під час тривоги, але на думку директора та завуча закладу освіти це гірший варіант, бо на переміщення йде більше часу, а ще в цьому укритті розміщуються сотні працівників заводу “LEONI”, відтак стоїть галас і переполох, для дітей це додатковий стрес.

Тим часом у коридорі є можливість скористатися санвузлом. Зараз завершують роботи над ще однією вбиральнею, яка враховує потреби маломобільних груп.

У одній із кімнат першого поверху зробили склад питної води, печива та шоколаду. На кожного студента розрахували потрібну кількість продовольства і води.

Медсестра має валізу з необхідними медикаментами. Педагоги, директор і медична працівниця перебувають біля студентів протягом повітряної тривоги.

Ми запитали у студентів 2 курсу, чи не холодно їм під час тривоги в коридорі. Кажуть, що тут більш свіжо, ніж в аудиторії, але вони беруть із собою куртки.

Українці подолали перші місяці паніки й сум’яття і навчились знаходити вихід із будь-яких ситуацій. Звісно, ми б мріяли показати нашій молоді красу і добро цього світу, але реальність інакша.

Наразі наші діти проходять жорстку школу життя в період, коли формується їхній світогляд. Вони будуть міцнішими і стійкішими від нас. Головне – вберегти їх від повторення цієї сумної сторінки історії України.

До теми: Все для дітей: яке укриття має Коломийський ліцей №8?

Будьмо на зв’язку! Читайте нас у Facebook , Telegram та Instagram. Надсилайте свої новини на пошту kl.informator@gmail.com 

Якщо маєте цікаві новини чи хочете замовити рекламу – телефонуйте 096 545 8237

Нагору