Інформатор Коломия

ЖИТТЯ

5-та пожежа на Коломийщині за день: у Снятині горіла суха трава

В Яблунівській громаді горіла суха трава на площі 900 м²

Бригади ДСНС Коломийщини мають чимало роботи навіть у неділю. 5-та пожежа сухої трави у Коломийському районі трапилась у Снятині.

Інформатор закликає всіх свідомих людей відкинути божевільні ідеї з  таким ґаздуванням і навіть відібрати сірники у тих, хто  береться до таких толок.

Спалювання сухої трави не лише несе шкоду довкіллю, але й загрожує безпеці людей. Найчастіше ті, хто підпалив траву і не зміг контролювати горіння просто тікають з місця злочину. Від вітру вогонь миттєво поширюється на інші господарства, будинки, об’єкти інфраструктури.

Сьогодні, 12 березня, через пожежу сухої трави у Снятині загорілася недобудова. А ввечері пожежні гамували вогонь на полі.

Нагадуємо, що за паління сухостою передбачені не малі штрафи: для громадян від 3060 до 6120 гривень, для посадових осіб від 15300 до 21420 гривень.

Так, у статті 113 «Диверсія» до переліку злочинів, вчинених з метою ослаблення держави або інших дій, спрямованих на знищення людей чи завдання шкоди їхньому здоров’ю, відтепер додано і навмисні підпали, зокрема й сухої рослинності.

В обґрунтуванні йдеться, що під час воєнного стану ці дії становлять додаткову небезпеку, відволікають від виконання бойових завдань рятувальників, військових та правоохоронців і знижують обороноздатність країни.

“Застерігаємо, що відтепер такі дії розцінюються як кримінальний злочин, який передбачає покарання у вигляді ув’язнення строком від 10 до 15 років з конфіскацією майна”, – стверджують  у Комітеті гуманітарної  та інформполітики Верховної Ради.

Будьмо на зв’язку! Читайте нас у Facebook , Telegram та Instagram. Надсилайте свої новини на пошту kl.informator@gmail.com 

Якщо маєте цікаві новини чи хочете замовити рекламу – телефонуйте 096 545 8237

Нагору