Інформатор Коломия

ЖИТТЯ

Чоловік з Верхнього Вербіжа самовільно спиляв 4 верби і заплатить штраф

Коломийський міськрайонний суд розглянув кримінальне провадження щодо уродженця села Верхній Вербіж, який 4 січня 2023 року бензопилою незаконно спиляв чотири дерева.

Інформатор розповідає деталі, посилаючись на опублікований вирок на платформі youcontrol.

Місцевий мешканець близько 12:00 самовільно на території урочища Зарінок в межах прибережної захисної смуги річки Лючка за допомогою бензопили незаконно спиляв чотири дерева породи верба, загальною кубомасою 5,135 куб.м.

Чоловік зробив це без отримання дозволу виконавчого комітету Нижньовербізької сільської ради та документу, який посвідчує право на проведення таких робіт, на земельній ділянці, що належить до земель державної форми власності.

Зрізавши дерева, він заподіяв шкоду в сумі 6838 гривень. Обвинувачений беззаперечно визнав свою вину.

Суд ухвалив визнати винуватим чоловіка у вчиненні кримінального правопорушення (проступку) та призначити покарання у виді штрафу в сумі 510 гривень. Також стягнути з нього на користь держави витрати на залучення експерта в розмірі 1911,84 гривень.

Також скасовано арешт у виді заборони володіти, користуватися і відчужувати: одну колоду дерева породи верба, довжиною 17 метрів, бензопилу та шину із ланцюгом.

17 колод деревени породи верба залишили Нижньовербізькій сільській раді за належністю.

Головне фото ілюстративне

Будьмо на зв’язку! Читайте нас у Facebook , Telegram та Instagram. Надсилайте свої новини на пошту kl.informator@gmail.com 

Якщо маєте цікаві новини чи хочете замовити рекламу – телефонуйте 096 545 8237

Нагору