Інформатор Коломия

ВЛАДА

У Коломиї мітингували батьки гімназистів і це мало результат

Від ранку 13 березня в Коломийському ліцеї ім. М. Грушевського у актовій залі зібралися батьки та старшокласники. Щоправда, директор попросив учнів після перерви піти на урок. Мирний мітинг пройшов під пильним наглядом правоохоронців. І гранітна стіна тріснула.

Інформатор був і в ліцеї, і в управлінні освіти, і на зустрічі мітингувальників з мером, аби все вам розповісти.

Випускниці гімназії, активістки на мітингу

Причиною мітингу було занепокоєння через приєднання до ліцею школи №2, а також звільнення директора Володимира Михайловича Ткачука. Деякі гімназисти підходили до директора і в сльозах просили, аби директор не йшов з посади.

З розмови із директором нам стало відомо, що Володимир Михайлович ще два тижні тому написав заяву на звільнення за власним бажанням. Проте тому передували перевірки, директору оголосили догану на підставі відсутності якихось підписів членів колективу під рішеннями й розпорядженнями. Словом, звичайна бюрократична процедура.

Володимир Ткачук

Тим часом у соцмережах розгорілась дискусія, буцімто директор йде з посади під тиском. Звідкись взялись звинувачення у корупції. Їх висловив і батько Любомира Бордуна Борислав. Він був на мітингу і заявив, нібито ліцей закуповує продукти у дружини директора, на що Володимир Ткачук відповів, що колишня дружина веде публічні закупівлі через майданчик Prozorro, але не постачає закладу продукти.

А проте Володимир Михайлович попрохав присутніх дати йому можливість гідно піти, бо він не хоче цього протистояння.

Читайте до теми: Влада Коломиї планує реорганізацію ліцею №2, колектив і батьки – проти

Після ліцею батьки відправились в управління освіти і ще добрих пів години вичекалися міського голову. Богдан Станіславський дав зрозуміти, що це марна справа. Заява була написана за власним бажанням і не може бути відхилена ніким, окрім автора.

А ще очільник міста вважає, що ліцей від цього тільки виграє.

До теми: Крига скресла: мер припинив стажування Онищенка в освіті Коломиї

Дивною була поведінка заступника міського голови Михайла Качанського, який дозволяв собі говорити зухвало і навіть грубо з мітингувальниками, батьками гімназистів.

Врешті слово взяла Вікторія Гриджук, яка була завучкою гімназії, а тепер працює в управлінні освіти. Саме вона, за словами педколективу й міського голови, мала б очолити ліцей ім. Грушевського.

Пані Вікторія намагалась переконати, що має чітке бачення, як повинен розвиватися навчальний заклад, вказувала на недоліки – зменшення кількості переможців олімпіад та Малої академії наук. Але батьки були непохитні: дайте нашим дітям спокійно завершити навчальний рік.

Врешті після годин скитання мітинг мав результат: директора покликали в управління освіти. Володимир Михайлович йшов, думаючи, що забере наказ на звільнення.

А проте питання про його звільнення таки зняли. Наразі невідомо, чи це на довго, а чи тільки до кінця навчального року.

Коломия вкотре отримала підтвердження, що активна громада таки може впливати на життя міста.

До теми: Темна історія: чому СБУ звинувачувала мера Попасної у співпраці з окупантами і чи вплине це на рішення про його призначення в освіту Коломиї?

Вікторія Гриджук і Олеся Яворська, представниці управління освіти

Будьмо на зв’язку! Читайте нас у Facebook , Telegram та Instagram. Надсилайте свої новини на пошту kl.informator@gmail.com 

Якщо маєте цікаві новини чи хочете замовити рекламу – телефонуйте 096 545 8237

Наталка Сандецька

Нагору