Інформатор Коломия

ЖИТТЯ

На Косівщину релокувалося ткацьке підприємство з Херсонщини

У зв’язку з повномасштабним вторгненням росії в Україну Косівський район став прихистком не тільки для внутрішньо переміщених осіб, а й для підприємств. Так, на Косівщину релоковано ТОВ “Вандра РАГЗ ткацьке ательє” з Херсонщини.

Пише Інформатор з посиланням на Івано-Франківську ОДА.

Підприємтво спеціалізується на ексклюзивному виробництві килимів за індивідуальними замовленнями на експорт.

«Відрадно, що є бізнеси, які змогли релокуватися та надалі працювати і розвиватися. Насправді для нас важливо, щоб люди не опускали рук та продовжували роботу тут. Адже завдяки таким підприємствам створено сотні робочих місць для переселенців, що дає людям можливість поступово повертатися до звичного життя та мати змогу забезпечувати себе фінансово», – зазначила голова обласної державної адміністрації – начальник обласної військової адміністрації Світлана Онищук.

До слова, релокація бізнесу, а саме устаткування, сировини, працівників здійснювалась у терміновому порядку з уже окупованої території Херсонщини. У релокованому з Каховки до Косова українсько-шведському підприємстві в першій половині жовтня 2022 року відбувся запуск нового семиметрового ткацького верстату.

Навесні цього року планується запустити нову інноваційну лінію – ручний тафтинг. Це дозволить створити не лише нові робочі місця у громаді, але й дасть змогу поглибити співпрацю з Косівським державним інститутом прикладного і декоративного мистецтва: студенти зможуть випробувати нову ткацьку технологію та реалізувати творчі ідеї на ворсових килимах під час практичних занять на підприємстві.

За вісім місяців роботи на новому місці підприємство не лише відновило свою діяльність, але й продовжує розвиватися. На сьогодні тут працюють 42 місцеві та внутрішньо переміщені особи. За період роботи виготовлено майже 2300 кв. м килимів. Обсяг реалізованої промислової продукції за 2022 рік склав 11718,9 тис. грн. Для реалізації проекту загалом в об’єкт вкладено 18 млн грн.

Будьмо на зв’язку! Читайте нас у Facebook , Telegram та Instagram. Надсилайте свої новини на пошту kl.informator@gmail.com 

Якщо маєте цікаві новини чи хочете замовити рекламу – телефонуйте 096 545 8237

Нагору