Інформатор Коломия

ГРОШІ

У Коломиї невідомі гралися в бобра: що сталось на вул. С. Тарабалки

На трьох деревах по вулиці Степана Тарабалки (колишня вул.Чехова) по колу обрізали кору дерев. Еколог стверджує, що це цілеспрямовані дії.

Інформатор побував на місці.

З трьох дерев обручем шириною 3-4 см обтесали кору. Враження, наче бобри погризли, але звідки їм взятися в середмісті Коломиї. До того ж чітко видно сліди від тесака.

Інформатор звернувся до керівника комунального підприємства “Зеленосвіт” Василя Михайлищука, але там запевнили: ніяких робіт на цій вулиці не здійснювали і взагалі такими методами не користуються. Тож Інформатор звертатиметься до поліції з проханням переглянути камери відеоспостереження на цій вулиці за 13-14 березня.

Якщо ви стали світками пошкодження дерев – дзвоніть нам в редакцію на номер тел. 096 545 8237

Еколог Роман Савінський каже, це зроблено зумисне, аби дерева чимшвидше засохли. Кому це потрібно – незрозуміло. Інші дерева поряд не пошкоджено, тільки ті, що прилягають до будинку №46 на вул. Тарабалки.

Тим часом своєю кореневою системою дерева тримають берег Радилівки і забирають зайві води в період опадів. Іншими словами це ціла дренажна система, яка убезпечує фундамент багатоповерхівки від руйнування та замокань.

Але виправити ситуацію ще можливо. Фахівець стверджує, що для збереження дерев комунальникам міста варто всього-на-всього обробити місця пошкоджень сумішшю глини. Це спрацьовує як стоматологічна пломба.

До теми: Що тут буде? На Зарінку в Коломиї зрубали близько 25 тополь

Будьмо на зв’язку! Читайте нас у Facebook , Telegram та Instagram. Надсилайте свої новини на пошту kl.informator@gmail.com 

Якщо маєте цікаві новини чи хочете замовити рекламу – телефонуйте 096 545 8237

Наталка Сандецька

Нагору