Інформатор Коломия

ВЛАДА

У ратуші готують два важливі призначення: хто може обійняти високі посади

23 березня у залі засідань депутатам доведеться голосувати за одразу два призначення на високі посади: обиратимуть керуючого справами виконавчого комітету та директора КП “Коломияводоканал”.

Інформатор дізнавався, хто претендуватиме на ці посади.

Керівництво виконкому

Вакансія керуючого справами виковначого комітету з’явилася у травня 2022 року.

І хоча сама посада звучить досить складно і навіть трішки по-радянськи, насправді ж у обов’язки керуючого виконкому входить координація роботи усіх відділів і управлінь ратуші, проведення засідань виконавчого комітету, а ще опрацьовує цілі стоси документації: від посадових обов’язків до розпоряджень міського голови. Словом посада не з тих, де можна спочити на лаврах.

До травня минулого року виконком в Коломиї очолював Тарас Кухтар, багаторічний службовець місцевого самоврядування, який мав спеціальну підготовку і прийшов до ратуші мало що не зі студентської лави. Від рядового службовця доріс до найвищої посади у виконкомі.

На сесії 23 березня депутати розглядитимуть питання призначення на посаду керуючого справами виконавчого комітету Миколу Андрусяка, сина відомого письменника Михайла Андрусяка, лауреата Шевченківської премії, автора багатьох книг про національно-визвольний рух в Україні.

Микола Андрусяк у 2017 році очолив Центр надання адміністративних послуг в Коломиї. Потім працював заступником міського голови Богдана Станіславського, але з невідомих причин у січні 2022 року повернувся назад у ЦНАП. Від початку повномасштабного вторгнення пішов на захист України і проходив службу у лавах 10 гірсько-штурмової бригади. Зараз демобілізований.

Кадрове рішення по водоканалу

На посаду директора КП “Коломияводоканал” мають призначити Славомира Мирославовича Зумера, головного інженера водоканалу, який після звільнення Миколи Саєвича довший час був виконуючим обов’язків директора цього підприємства.

Закінчив школу у Печеніжині, потім начався в Чернівецькому університеті. Це наразі все, що нам відомо про ймовірно нового очільника водоканалу в Коломиї.

Читайте також: Всі свої: кого хочуть призначити новою заступницею мера Коломиї

Будьмо на зв’язку! Читайте нас у Facebook , Telegram та Instagram. Надсилайте свої новини на пошту kl.informator@gmail.com 

Якщо маєте цікаві новини чи хочете замовити рекламу – телефонуйте 096 545 8237

Наталка Сандецька

Нагору