Інформатор Коломия

ВЛАДА

Коломия орендує бульдозер за понад 2 млн 850 тис грн. Що тут не так?

Один з тисменицьких підприємці має чималий успіх в Коломиї: вивозить сміття, облаштовує клумбу за 145 тис грн, а ще – надає в оренду техніку на мільйони гривень. Техніку, яка не зареєстрована у його власності.

Інформатор розбирався в деталях.

ФОП Пасяка Роман Віталійович діє 6 років, але великі прибутки почав отримувати аж з 2021 року. І значна частка переможних тендерів – від Коломийської міської ради, а точніше її комунальних підприємств.

Так за два роки під підприємець Роман Пасяка заключив договорів з підрозділами Коломийської міської ради на понад 6 млн 233 тис грн.

До теми: У Коломиї хочуть закупити солі для доріг на 1 млн 900 тис грн

У Коломиї він більш відомий вивезенням сміття, проте за такі послуги підприємцю виплатили лише біля 615 тис грн.

А от оренда техніки – це договори загальною вартістю на понад 5 млн 618 тис грн.

На початку 2023 року КП “Полігон Екологія” орендувало у нього бульдозер за понад 2 млн 850 тис грн за 2 376 годин роботи. Відтак 1 година роботи бульдозера обходиться місту в 1200 грн. Тільки-от питання, хто може відслідкувати, де і скільки часу той бульдозер працював.

За словами директора КП “Полігон Екологія” бульдозер постійно працює на сміттєзвалищі.

Так Коломия орендувала у підприємця Романа Пасяки сміттєвоз, бульдозер і прибирально-підмітальну машину. А проте прибиральну машину місто так і не використовувало.

За даними платформи YouControl ФОП Пасяка Роман Віталійович володіє двома сміттєвозами і одним легковиком.

Увага! ФОП Пасяка стверджує, що спецтехніка не відображена на платформі YouControl і бульдозер справді у нього є у власності уже 4 роки. Згодом підприємець надав документи на підтвердження того, що воложіє гусеничним трактором Т-170.

До теми: ТОВ «Альянсбудпроект-ІФ»: гребе, ремонтує і півсфери ставить

А ще цей підприємець будував для Коломиї майданчик для підземного збору сміття, розміщений на вул. Кобринського, біля ліцею №9. Вартість цих робіт сягнула 845 000 грн.

Будьмо на зв’язку! Читайте нас у Facebook , Telegram та Instagram. Надсилайте свої новини на пошту  kl.informator@gmail.com 

Якщо маєте цікаві новини чи хочете замовити рекламу – телефонуйте 096 545 8237

Наталка Сандецька

Нагору