Інформатор Коломия

ВЛАДА

На впорядкування Шевченківського озера в Коломиї готові витратити понад 6 млн грн

Понад 6 млн 134 грн готові заплатити у Коломиї за чиcтку Шевченківського озера від намулу та замляного наносу. Відповідний тендер оголосили 16 березня і вже наступного тижня стануть відомі переможці.

Повідомляє Інформатор.

Що важливо під час чистки озеро не спускатимуть. Для проведення цих робіт в управлінні комунального господарства вимагають наявність так званого «крокуючого екскаватора» і , ясна річ, аналогічний досвід.

А ще для робіт будуть облаштовані тимчасові дороги, які мають ліквідувати одразу після закінчення благоустрою.

Ще одна умова – не допущення забруднення навколишнього середовища паливно-мастильними матеріалами під час робіт.

А проте активісти Шевченківського озера пропонують свій економний варіант чистки озера: запустити у озеро джерельну воду, таким чином температура води у водоймі впаде, а рівень – підніметься. Латаття не виживе за таких умов, відтак озеро очиститься. А крім того протічна вода дасть змогу розмножуватись у цих водах рибі.

За 800 метрів вище озера – джерельна вода Кляштору. Зараз її запускають просто у каналізаційну систему. А можна прокласти трубу до озера, облаштувати тут мальовничий водопад і місце, де коломияни зможуть набирати чисту джерельну воду.

Голові висували таку пропозицію і навіть пропонували допомогти робочою силою, виходить місто витратилося б тільки на 800 м труби і роботу трактора. Але влада таку пропозицію чомусь відкинула.

Детальніше: Спасти не можна знищити: як активісти Коломиї пропонують врятувати озеро

Тим часом з бюджету міста готові витратити мільйони на чистку озера від намулу.

Перелік передбачених робіт

Переможців тендеру буде оголошено 24 березня.

Будьмо на зв’язку! Читайте нас у Facebook , Telegram та Instagram. Надсилайте свої новини на пошту kl.informator@gmail.com 

Якщо маєте цікаві новини чи хочете замовити рекламу – телефонуйте 096 545 8237.

Наталка Сандецька

Нагору