Інформатор Коломия

ЖИТТЯ

Аптеки та медзаклади Прикарпаття мають підготуватися до відпуску ліків за е-рецептом

До кінця цього місяця всі аптеки та медичні заклади в Івано-Франківській області мають підключитися до національної електронної системи охорони здоровʼя, щоб відпускати ліки за електронним рецептом.

Повідомляє Інформатор з посиланням на пресслужбу ОДА.

З квітня відпуск всіх лікувальних засобі буде здійснюватися за е-рецептом. Завдяки цьому пацієнти зможуть вільно отримувати електронні рецепти на ліки у будь-якого лікаря та погасити його у будь-якій аптеці (ЕСОЗ). Зазнчається, що нині близько тисячі медичних закладів та біля 700 аптек на Франківщині вже працюють в електронній системі охорони здоровʼя.

Щоб зареєструвати медзаклад, аптеку чи лікаря-ФОП в ЕСОЗ, найперше треба обрати медичну інформаційну систему (МІС) – це спеціальні програмні забезпечення, які розробляються українськими компаніями та забезпечують внесення даних в ЕСОЗ. Перелік медичних інформаційних систем та алгоритм реєстрації – на сайті системи.

Отримати е-рецепт можна буде в лікаря будь-якої спеціальності в державних, комунальних чи приватних клініках, або ж лікар-ФОП. Закладу навіть не потрібно укладати договір з НСЗУ. В умовах воєнного стану рішення буде впроваджуватися поступово з можливістю використання паперових рецептурних бланків.

Будьмо на зв’язку! Читайте нас у Facebook , Telegram та Instagram. Надсилайте свої новини на пошту kl.informator@gmail.com 

Якщо маєте цікаві новини чи хочете замовити рекламу – телефонуйте 096 545 8237

Нагору