Інформатор Коломия

ВЛАДА

Реконструкцію площі в Коломиї буде здійснювати фірма з Надвірної зі статутним капіталом 1 тис грн

У тендері на реконструкцію площі перед Музеєм писанкового розпису перемогла ТОВ “Автомагістраль-ІФ”, скинувши ціну на понад 1 млн грн. Загалом фірма за 8 років виграла тендерів на 504 млн грн, а попри те статутний капітал фірми дуже малий – всього 1 тис грн.

Інформатор вивчав підозрілі моменти діяльності майбутнього виконавця кількамільйонної реконструкції.

За реконструкцію площі перед Музеєм писанкового розпису Коломия готова була заплатити майже 4 млн 950 тис грн. На участь у тендері подались 3 фірми і пропонували 4,6 та 4,7 млн грн. Але ТОВ “Автомагістраль-ІФ” запропонувало аж на 1 млн грн менше і перемогло.

Нагадаємо, що в середині березня з площі перед музеєм зникли туї та інші зелені насадження.

Директор фірми Роман Федорняк поділився деталями реконструкції: за його словами плитку для площі замовлятимуть у фірми зі Львова, яка вважається в Україні лідером якості.

А ще на підприємстві переконані, що роботи вдасться виконати за кілька місяців і вже влітку коломияни зможуть милуватися оновленою площею.

До теми: Замість туй і троянд – міскантус, липи й клени: як зміниться площа перед Музеєм писанки

Коли міський голова Богдан Станіславський оголосив про намір здійснити реконструкції пляцу перед Писанкою, то зазначив, що місцевий забудовник (вочевидь той, який звів приміщення ліворуч від музею і якого звинувачували у пошкодженні площі будівельною технікою) має дати на реконструкцію 1 млн 600 тис грн.

Але у технічні завдання робіт закупівля плитки внесена, то яким чином кошти від забудовника використають при реконструкції? Невже просто розрахуються із виконавцем готівкою?

Про роботи, які фірма здійснювала в Коломиї читайте у статті Наасфальтували, защебенили і назамітали на 71 млн грн: що Коломия закуповувала у “Автомагісталь-ІФ”

Заснована фірма 9 років тому і спеціалізується на різних видах дорожніх робіт, хоч серед КВЕДів фірми тільки чотири позиції: будівництво доріг і автострад, надання ландшафтних послуг, організація будівництва будівель та будівництво житлових і нежитлових будівель.

А проте статут організації дозволяє виконувати всі види дорожніх робіт.

Однією з умов участі в закупівлі було наявність аналогічного досвіду і такий досвід вони мають: до прикладу, у Коломиї фірма минулого року вкладала бруківку на закритому об’єкті на суму майже 10 млн грн та робила тротуари на вул. Шкрумеляка роками раніше.

А ще згідно даних платформи YouControl ТОВ “Автомагістраль-ІФ” здійснює продаж асфальтобетонної суміші, гравію, щебню та піску. До прикладу Коломия купила будівельних матеріалів у них на понад 54 млн грн. Щоправда відповідного КВЕДу на продаж цих матеріалів у підприємства нема.

А поки запам’ятаймо площу такою, якою вона більше не буде.

Будьмо на зв’язку! Читайте нас у Facebook , Telegram та Instagram. Надсилайте свої новини на пошту  kl.informator@gmail.com 

Якщо маєте цікаві новини чи хочете замовити рекламу – телефонуйте 096 545 8237

Наталка Сандецька

Нагору