Інформатор Коломия

ЖИТТЯ

Чим годувати лебедів?

У Коломиї лебеді – часті гості, яких люблять підгодовувати місцеві мешканці. Однак варто пам’ятати, що для цих птахів потрібно обирати той корм, який принесе їм користь, а не проблеми зі здоров’ям.

Пише Інформатор, посилаючись на Intermarium.

Багато людей ідуть гуляти в парк чи на озеро і годують птахів хлібними крихтами, а то й цілими шматками батонів і булочок.

Насправді орнітологи кажуть, що лебедів не можна годувати хлібом. Хліб – це шкідлива нездорова їжа для диких водоплавних птахів. яка може призводити до серйозних проблем зі здоров’ям.

Якщо годувати птахів хлібом, їм стає складно їсти іншу їжу, через що вони не доотримують поживні речовини. Через це в таких птахів можуть сформуватися так звані “крила ангела”: порушення. коли крила птаха стирчать, а не обтічно лежать на тілі. У більшості випадків птахи з такими порушеннями не можуть літати. Цей стан невиліковний.

Це послаблює їхні інстинкти шукати їжу. Звісно, дуже мило годувати птахів ледь не з рук, але це – дики істоти, як мають самотужки могти про себе подолати (навіть якщо вони живуть в парку). Це саме стосується і качок. Особливо погано, коли до підгодовування звикають каченята, які вже не зможуть в дорослому віці адаптуватись до життя без допомоги людини.

Експерти з Товариства охорони птахів рекомендують годувати лебедів зерном, наприклад – злегка відвареним ячменем, перловою кашею чи просто пшеничним або кукурудзяним зерном. Також можна підготувати картоплю, листя салату чи шпинату.

Їжа має бути достатньо дрібно нарізаною, щоб птах міг її проковтнути. Також кидати її треба на воду, а не годувати лебедя з рук.

Будьмо на зв’язку! Читайте нас у Facebook , Telegram та Instagram. Надсилайте свої новини на пошту kl.informator@gmail.com 

Якщо маєте цікаві новини чи хочете замовити рекламу – телефонуйте 096 545 8237

Нагору