Інформатор Коломия

ЖИТТЯ

Космацький грибник похизувався весняною знахідкою

Карпатська природа дивовижна і непередбачувана. Часто у лісах можна виявити такі знахідки, про наявність яких і не здогадувалися. Наприклад, у Космачі росте гриб, який люди називають губка. 

Розповів Дмитро Пожоджук, пише Інформатор.

Цей гриб зустрічається по всьому світу: в Африці, Азії, Європі, Північній і Південній Америці та в Австралії.

Він росте на гниючих стовбурах і гілках дерев, як правило, покритих шаром листя або грунту. Яскравий червоний колір внутрішньої поверхні плодового тіла дав назву виду і знаходиться в контрасті з більш світлою зовнішньою частиною гриба.
Ніжка висотою 1-3 см, товщиною до 0,5 см, білувата. Смак і запах слабо виражені. Зустрічається групами ранньою весною (іноді в лютому), після танення снігу, на сухих гілочках, похованої деревині та інших рослинних рештках.

Саркосцифа – своєрідний екологічний індикатор. Поблизу великих промислових міст і шосейних доріг з інтенсивним рухом вона не зустрічається. Більше того, це не тільки дуже красивий, але й їстівний гриб зі смаком тонкого грибного аромату. Смак приємний. Вживається в смаженому тушкованому, і маринованому вигляді.

До теми: Перші гриби – шушеребки – знайшли на Косівщині

Будьмо на зв’язку! Читайте нас у Facebook , Telegram та Instagram. Надсилайте свої новини на пошту kl.informator@gmail.com 

Якщо маєте цікаві новини чи хочете замовити рекламу – телефонуйте 096 545 8237

Нагору