Інформатор Коломия

НОВИНИ

Продовження історії із дивовижним зціленням від ДЦП Сергія Щербаня

Великого резонансу набула ситуація, у якій Чернівецький МСЕК зцілив від ДЦП Сергія Щербаня. Після розголосу, хлопця запросили до обласного МСЕКу, де також вирішили, що легка форма ДЦП – не привід для продовження інвалідності. Проте Сергій не зупинився. 

Інформатор розповість детальніше.

Після того, як районний МСЕК “зцілив” хлопця від інвалідності, його запросили пройти обстеження на рівні обласного МСЕК. Огляд пройшов на кращому рівні, однак у рішенні зазначили, що Сергій Щербань має вищу освіту, працює та з роботою добре справляється. Живе сам у орендованій квартирі. ДЦП йому підтвердили і вказали, що хвора обмежує йому життєдіяльність у легкому ступені. Саме це “обгрунтовано не дає первинній комісії і надалі пролонгувати його інвалідність”.

До теми: Дивовижне зцілення: комісія з інвалідності вилікувала від ДЦП хлопця з Коломиї

Потім у рішенні зазначили, що хлопець не згідний з такою позицією, оскільки вважає, що група інвалідності має бути пролонгована лише на підставі нозологічної форми захворювання (ДЦП), а ступінь функційних порушень з боку нервової системи не може бути врахована (не має значення), так як ДЦП не виліковується.

Далі йдеться про таке:

“На думку заявника визнання його обмежено здатним до військової служби на ВЛК дає підстави для продовження інвалідності, хоча насправді це підтверджує наявність у нього легкого ступеню обмеження здатності до життєдіяльності. На підставі зазначеного вище у членів обласної МСЕК складається враження, що гр. Щербань намагається уникнути можливої мобілізації і одним із шляхів для запобігання розвитку таких подій він вбачає статус особи з інвалідністю”.

Детальніше можете ознайомитися із рішенням на фото, що нижче.

Хлопцю видали довідку про невизнання інвалідом.

Сергій не зупинився. Сьогодні, 22 березня, хлопець вирушив до Вінниці на обстеження, щоб остаточно підтвердити чи спростувати рішення районної та обласної МСЕК, які видали довідку про невизнання інвалідом. Це останній етап досудового оскарження.

Після обстеження Науково-дослідний інститут реабілітації осіб з інвалідністю складає консультативний висновок, який для МСЕК мають рекомендаційний характер.

Читайте також: Хто у 2023 році не підлягає під мобілізацію за станом здоров’я під час війни?

Будьмо на зв’язку! Читайте нас у Facebook , Telegram та Instagram. Надсилайте свої новини на пошту kl.informator@gmail.com 

Якщо маєте цікаві новини чи хочете замовити рекламу – телефонуйте 096 545 8237

Нагору