Інформатор Коломия

ГРОШІ

У Коломиї та Яблуниці ліцеї замовили однаковий автобус з різницею в 110 тис грн

Нещодавно два Коломийських ліцеї №4 та №9 замовили шкільні автобуси у ТОВ “Люмікар” за 2 мільйони 750 тисяч гривень. Водночас Яблуницький ліцей придбав у цієї ж фірми такий самий автобус за значно вищу суму.

Пише Інформатор, опираючись на дані видання “Наші Гроші Львів” із сайту публічних закупівель Prozorro.

Тендерні закупівлі відбулися в лютому цього року. У Коломиї ліцеї №4 ім. Сергія Лисенка та №9 запропонували за шкільний автобус 2 750 000 гривень. Яблуницький ліцей, що в Поляницькій сільській раді, готовий був заплатили вище – 2 900 000 грн. Цікаво те, що характеристики бажаного транспорту навчальні заклади виклали не просто схожими, а ідентичними. Технічна специфікація на усіх трьох закупівлях повторювалась слово в слово.

Всі три навчальні заклади бажали придбати автобус на мінімум 28 пасажирських місць, з механічною коробкою передач, моторесурсом двигуна не менше 500 тис. км та встановленим кондиціонером. Крім того, майбутній підрядник мав забезпечити замовника оригінальними запчастинами – масляними, паливними, повітряними фільтрами та ін. на весь гарантійний термін експлуатації. А це 100 тис. км пробігу.

Єдиним учасником у трьох тендерах став один і той самий постачальник  – ТОВ “Люмікар”. Він міг надати під ці характеристики один з найпопулярніших шкільних автобусів Ataman 093S2 виробництва АТ “Черкаський автобус”. Однак ліцеї у Коломиї змогли зекономити і заплатять за кожен спецтранспорт по 2, 75 млн грн, тоді як Яблунівському ліцею доведеться віддати 2,85 млн грн.

Наразі закупівлею Яблунівського ліцею зацікавилось Управління Західного офісу Держаудитслужби в Івано-Франківській області. Однак конкретні причини початку моніторингу наразі невідомі.

До слова, у листопаді ми писали, що у Коломиї закупили шкільний автобус за 2,5 млн. А також про те, що для ліцею №4 спецтранспорт планували закупити також за 2,5 млн грн.

Будьмо на зв’язку! Читайте нас у Facebook , Telegram та Instagram. Надсилайте свої новини на пошту kl.informator@gmail.com 

Якщо маєте цікаві новини чи хочете замовити рекламу – телефонуйте 096 545 8237

Нагору