Інформатор Коломия

ЖИТТЯ

Від початку року на Прикарпатті трапилося 732 ДТП

Від початку 2023 року прикарпатські поліцейські склали понад 20 тисяч адміністративних матеріалів у сфері безпеки дорожнього руху. Окрім того, за цей час трапилося 732 аварії, в яких загинула 21 людина, а 253 – травмувалися.

Пише Інформатор, посилаючись на Управління поліції області.

Найпоширеніші порушення на дорозі – керування напідпитку, перевищення безпечної швидкості, керування транспортними засобами без документів, недотримання правил обгону.

Від початку року виявили понад 820 нетверезих водіїв. На правопорушників складено адміністративні матеріали.

До слова, керування в стані сп’яніння передбачає адміністративну відповідальність:

  • за скоєння правопорушення вперше: штраф 17 000 грн та позбавлення права керування на 1 рік;
  • повторно протягом року: штраф 34 000 грн та позбавлення права керування на 3 роки з оплатним вилученням транспортного засобу чи без такого або адмінарешт на десять діб з позбавленням права керування на 3 роки з оплатним вилученням транспортного засобу чи без такого;
  • втретє протягом року: штраф 51 000 гривень та позбавлення права керування на десять років з конфіскацією транспортного засобу або адмінарешт на п’ятнадцять діб з позбавленням права керування на десять років з конфіскацією транспортного засобу.

Будьмо на зв’язку! Читайте нас у Facebook , Telegram та Instagram. Надсилайте свої новини на пошту kl.informator@gmail.com 

Якщо маєте цікаві новини чи хочете замовити рекламу – телефонуйте 096 545 8237

Нагору