Інформатор Коломия

ЖИТТЯ

Наші люди – всюди: коломиянка Анна Прокоп’як захистила проєкт у Африці і отримала бронзу

У Тунісі протягом двох тижнів тривав Міжнародний фестиваль інженерної науки та технологій I-Fest². У ньому взяли участь 1500 людей. Серед них – дівчина з Коломиї Анна Прокоп’як. 

Інформатор розповідає деталі, посилаючись на управління освіти Коломийської міської ради.

З 7 по 21 березня у Африці проходив Міжнародний фестиваль інженерної науки та технологій I-Fest². Це одна з найбільших міжнародних наукових виставок в Африці.

У цьому заході приймало участь 1500 учасників з 35 країн світу. Українська делегація включала 20 МАНівців. Серед них була і коломиянка, випускниця ліцею імені М. Грушевського Анна Прокоп’як, яка захищала свій проєкт “Практична кінезіологія і contemporary dance: від знання законів руху тіла до реабілітаційних процедур”.

У 2022 році Аня успішно захистила свій науково-дослідний проект на III етапі Всеукраїнського конкурсу-захисту учнівських науково-дослідницьких робіт Малої академії наук України (3 місце, секція “медицина”).

12-15 жовтня 2022 року Аня виступила з цією роботою на міжнародному шоу інновацій INOVA – другій найстарішій виставці винаходів у Європі, що вже впродовж 50 років (з 1971-го) збирає у Загребі, столиці Хорватії, винахідників з усього світу. З INOVA Аня Прокоп’як привезла золоту медаль.

У I-FEST² Аня приймала участь у категорії “Життя та біологія” і отримала за захист свого проєкту бронзову медаль.

Будьмо на зв’язку! Читайте нас у Facebook , Telegram та Instagram. Надсилайте свої новини на пошту kl.informator@gmail.com 

Якщо маєте цікаві новини чи хочете замовити рекламу – телефонуйте 096 545 8237

Нагору