Інформатор Коломия

ЖИТТЯ

Який сьогодні день? | 23 березня

У четвер, 23 березня 2023 року, триває 393 доба війни росії в Україні. До Нового року залишається 285 днів. Нині іменини святкують власники таких імен: Анастасія, Василина, Віктор, Галина, Денис, Купріян, Клавдій, Кіндрат, Леонід, Ніка, Никифор, Павло, Папій, Федір.

Що сьогодні святкують в Україні та світі розповість Інформатор.

День атеїста – це день, присвячений невіруючим у Бога. Він відзначається щорічно 23 березня і є днем, коли атеїсти відкрито висловлюють свої погляди та переконання.

Термін «атеїзм» вперше з’явився в середньовічній Європі понад 400 років тому. Віра у неіснування вищої сили така ж стара як і релігія.

У наш час у світі існує понад 4000 релігій, і майже кожна з них пов’язана з святами та обрядами. Хоча атеїсти не вірять у Бога, вони також обрали особливий день, щоб створити День атеїста, для вшанування свободи думки та вираження поглядів, що є важливим аспектом атеїзму.

Щорічно 23 березня світ відзначає сучасне свято краси та догляду – День красивого погляду (День фахівця по роботі з бровами і віями).

Подія є також професійним днем спеціалістів з роботи над красою очей та брів – тих людей, які майстерно довершують наш погляд.

Зараз ринок краси пропонує багато процедур на будь-який смак: корекція та фарбування брів, ламінування вій та брів, нарощування вій тощо.

23 березня кожного року США відзначає позитивне та добре національне свято – День цуценяти. Подія утворилась у 2006 році за ініціативи Коллін Пейдж, спеціаліста з виховання домашніх тварин.

Метою Національного дня цуценяти є залучення до піклування про цуценят-сиріток та спонукання до того, аби обирати собі вірного друга-собаку, саме з притулку; привернення уваги суспільства до жахливих заводів з розведення цуциків; наголошення на тому, що тваринам потрібні люблячі господарі та затишна домівка.

Щорічно 23 березня планета відзначає Всесвітній день метеоролога — в день створення в 1950 році Всесвітньої метеорологічної організації, яка є спеціалізованою установою ООН.

Погода має для нас велике значення — від неї часто залежить зміна планів, самопочуття та настрою. Тому такими звичними для всіх стали прогнози погоди. Крім того, вони передбачають стихійні лиха, наприклад, урагани чи цунамі, тим самим рятуючи життя людей та мінімізуючи економічні збитки.

Цей день в історії:

  • 1839 рік — у бостонській газеті Morning Post вперше з’являється вираз O.K. (варіант — як жартівливо-помилкове  скорочення фрази “oll korrect”).
  • 1841-й — у Лондоні Річард Бірд відкриває перше у Європі фотоательє (перше у світі на рік раніше відкрив у  Нью-Йорку Александр Уолкотт).
  • 1891 рік — в Англії уперше використана сітка для футбольних воріт.
  • В 1921-му місто Олександрівськ перейменували в Запоріжжя.
  • В 1952 році найшвидший хет-трик в історії НХЛ зробив хокеїст українського походження, форвард клубу “Чикаго блек хоукс” Білл Мосієнко.
  • 1994-й — у Брюсселі підписали договір про співпрацю між Україною і Європейським Союзом.
  • 1997 рік — у Маямі під час хірургічної операції 10-місячній італійській дівчинці пересаджено сім органів — рекордна кількість для однієї операції.
  • В 1998-му на 70-й церемонії вручення Оскарів фільм Джеймса Камерона “Титанік” отримав 11 нагород.
  • Цим само він повторив досягнення фільму “Бен-Гур” у 1959 році. Кращим режисером 1997 року визнано Джеймса Камерона, кращими акторами – Гелен Хант і Джека Ніколсона, кращими акторами другого плану – Кім Бейсінгер і Робіна Уільямса.

Будьмо на зв’язку! Читайте нас у Facebook , Telegram та Instagram. Надсилайте свої новини на пошту kl.informator@gmail.com 

Якщо маєте цікаві новини чи хочете замовити рекламу – телефонуйте 096 545 8237

Нагору