Інформатор Коломия

ЖИТТЯ

Вчителька з Коломийщини буде боротися за звання кращого педагога країни

Богданна Олійник, яка працює  вчителем фізичної культури в Отинійському ліцеї на Коломийщині, перемогла в першому етапі найпрестижнішого конкурсу “Вчитель року 2023”.

Повідомляє Інформатор, опираючись на допис Голови Івано-Франківської ОВА.

Педагогиня буде представляти Прикарпаття на всеукраїнському конкурсі у Києві. Окрім Богданни Олійник, дипломами переможця і грошовими преміями нагородили Богдану Когут – учителя предмету “Захист України” Калуського ліцею № 10 Калуської міської ради, Христину Буждиган – учителя основ здоров’я Івано-Франківського ліцею №24 та Ірину Крутко – учителя початкових класів ліцею №18 Івано-Франківської міської ради.

Очільниця ОВА зазначає, що професійність прикарпатських педагогів, а особливо вчителів із сільської місцевості, на високому рівні відзначають у Міністерстві освіти і науки України.

“Незважаючи на те, що вже більше року ми змушені боротися з навалою російської орди, приймати півтори сотні тисяч внутрішньо переміщених людей, в нашій області зберігаються позитивні тенденції розвитку освіти”, – йдеться у дописі.

Івано-Франківська обласна військова адміністрація різними способами підтримує розвиток освіти Прикарпаття. Так, у 2022 році відкрили 2 дошкільні групи при приватному ліцеї у м. Івано-Франківську, реконструйовано приміщення закладу дошкільної освіти Заболотівської селищної ради.

Загалом створено 163 місця для дітей дошкільного віку. Для 150 діток з особливими освітніми потребами організовано навчання в закладах середньої загальної освіти, а для 49 дошкільнят – у дитячих садочках.

Також у минулому році створили 5 опорних шкіл, три з яких – у Коломиї. придбано 13 шкільних автобусів. До теми: У Коломиї та Яблуниці ліцеї замовили однаковий автобус з різницею в 110 тис грн

Будьмо на зв’язку! Читайте нас у Facebook , Telegram та Instagram. Надсилайте свої новини на пошту kl.informator@gmail.com 

Якщо маєте цікаві новини чи хочете замовити рекламу – телефонуйте 096 545 8237

Нагору