Інформатор Коломия

ЖИТТЯ

У Воскресінцях відзначили 140-й ювілей Леся Гринюка

Надвечір’я п’ятниці 24 березня у Воскресінцях пройшло затишно і атмосферно: на свій 140-й ювілей, до пам’ятника обабіч церкви, усіх покликав Лесь Гринюка, – талановитий письменник, журналіст і перекладач, який помер, маючи 28 років.

Пише Інформатор з посиланням на Коломию Культурну.

У свої 19 письменник він уже друкувався у кращих літературних журналах того часу. Його твори – це ніби світлини-замальовки зі старого альбому, це яскраві свідчення життя села поч. ХХ ст.

Вечір-вшанування “Іду до тебе, Лесю, на розмову” розпочався із панахиди та звернення священиків УГКЦ с. Воскресинці.

Під час заходу читали вірші-присвяти, відтворили інсценізацією автобіографічний твір Л. Гринюка «Три брати». У виконанні народного аматорського фольклорного колективу “Перевесло”, дуету Василя та Наталії Білих, ведучої та солістки Лесі Перекаші звучали тематичні пісні.

Управління культури та туризму  подякувало працівникам Центру культурних послуг та жителям села за те, що бережуть народні пісні і традиції та загалом культуру свого краю, передаючи її підростаючому поколінню.

У 2003 році було започатковано щорічну Премію ім. Леся Гринюка. Член правління “Покутського фонду” Микола Гаєвий привітав присутніх та письменників-лауреатів минулих років, передав вітання від директора фонду Віталія Дронюка, який на даний час захищає Україну.

Лауреатом премії ім. Леся Гринюка 2023 року став поет Василь Рябий.

Староста села Воскресінці висловив сподівання, що вшанування талановитого краянина будуть щорічним улюбленим святом.

Світлини: Василь Іваночко

Будьмо на зв’язку! Читайте нас у Facebook , Telegram та Instagram. Надсилайте свої новини на пошту kl.informator@gmail.com 

Якщо маєте цікаві новини чи хочете замовити рекламу – телефонуйте 096 545 8237

Нагору