Інформатор Коломия

ЖИТТЯ

Прикарпатець вирубав дубів на пів мільйона штрафу

Мешканця Прикарпаття звинувачують в незаконній порубці дубів на мільйони гривень. Обвинувальний акт у вказаному кримінальному провадженні прокурори передали до суду.

Розповідає Інформатор, посилаючись на Івано-Франківську обласну прокуратуру.

Відомо, що підозрюваний чоловік здійснював підприємницьку діяльність у сфері торгівлі деревиною та будівельними матеріалами, тому був добре обізнаний про види дерев та порядок видачі спеціальних дозволів на використання лісових ресурсів.

Сьогодні Івано-Франківською обласною прокуратурою йому було повідомлено про підозру за фактом незаконних порубок дерев, що спричинили збитки на 535 тис. грн (ч. 4 ст. 246 КК України).

Як повідомляє слідство, у квітні минулого року підозрюваний разом зі спільниками здійснювали незаконну порубку особливо цінної деревини в Поляницькому лісництві ДП “Болехівське лісове господарство”. Тоді, вони самовільно зрізали 34 дуби, розпиляли та реалізували частину деревини, а решту – зберігали за місцем проживання підозрюваного. У січні цього року йому повідомили про підозру у незаконних порубках дубів на 1,5 млн грн у іншому лісництві, а саме в Долинському спеціалізованому агролісгоспі.

Досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснюють слідчі СУ ГУНП в Івано-Франківській області.

Будьмо на зв’язку! Читайте нас у Facebook , Telegram та Instagram. Надсилайте свої новини на пошту kl.informator@gmail.com 

Якщо маєте цікаві новини чи хочете замовити рекламу – телефонуйте 096 545 8237

Нагору