Інформатор Коломия

ЖИТТЯ

Прикарпатська СБУ повідомила про підозру ще трьом зрадникам

СБУ встановила особи ще трьох бойовиків із танкових, мотострілецьких та артилерійських підрозділів псевдореспублік “лнр” та “днр”.  Ними виявились два чоловіка з Донеччини та жінка з Луганщини.

Довідався Інформатор на сторінці Управління СБ України в Івано-Франківській області.

Зібравши докази, відомо, що з травня 2022 року один бойовик воює у складі 1 окремої мотострілецької т.зв. “слов’янської” бригади в Донецькій області. Перебуває у 2 взводі 1 роти танкового батальйону.
35-річний зрадник з тимчасово окупованої Макіївки вступив до підрозділів “днр” у березні 2022 року. Був зарахований до 11 окремого мотострілецього т.зв. “єнакієвсько-дунайського” полку. На посаді солдата 3 взводу 1 роти воює на Херсонщині.

Мешканка Трьохізбенки на Луганщині до 2014 року служила у Збройних силах України. Коли Трьохізбенки окупували, вона зрадила присязі та вступила до лав бойовиків. Після звільнення села залишилася на окупованій території Луганщини, де по даний час воює проти Сил оборони України. Обіймає посаду командира взводу управління гарматного артилерійського дивізіону 10 окремої артилерійської бригади “лнр” із дислокацією в Хрустальному.

Її батько минулого року був заочно засуджений до 15 років за сприяння діяльності терористичної “лнр”, де він служить у розвідувальній роті 4 омсбр. У 2019 за передачу даних про українські Збройні сили засуджено завербованого ним інформатора, якого затримала контррозвідка СБУ.

Слідчі СБУ оголосили бойовикам про підозру за чотирма статтями Кримінального кодексу.
Максимальне покарання за цими статтями – позбавлення волі на строк 15 років або довічне позбавлення волі, з конфіскацію майна.

Будьмо на зв’язку! Читайте нас у Facebook , Telegram та Instagram. Надсилайте свої новини на пошту kl.informator@gmail.com 

Якщо маєте цікаві новини чи хочете замовити рекламу – телефонуйте 096 545 8237

Нагору