Інформатор Коломия

ЖИТТЯ

Прикарпатські слідчі повідомили про підозру ще одній колаборантці

Івано-Франківська СБУ оголосила підозру 33-річній мешканці Запорізької області. Вона була організаторкою незаконного референдуму та була правою рукою кандидата від партії “ОПЗЖ”.

Пише Інформатор, посилаючись на СБУ Прикарпаття.

Після окупації Михайлівки колаборантка відкрито підтримала прихід загарбників та охоче пішла з ними на співпрацю.

За даними СБУ, вона стала “правою рукою” місцевого гауляйтера В’ячеслава Бедняка, займалася розселенням військовослужбовців рф у Михайлівці, брала участь у організованих окупаційною адміністрацією мітингах.

Під час підготовки референдуму про приєднання Запоріжжя до рф колаборантка очолила в Михайлівці незаконну дільничну комісію. Вона агітувала мешканців брати участь у фейковому голосуванні. Для російських пропагандистів жінка записала відео з підтримкою незаконного плебісциту, в якому обізвала українців “нацистами”.

Слідчі СБУ повідомили фігурантці про підозру за ч. 5 ст. 111-1 КК України – колабораційна діяльність.

На фігурантку очікує позбавлення волі на строк від 5 до 10 років з позбавленням права обіймати певні посади або займатися певною діяльністю на строк від 10 до 15 років та з конфіскацією майна або без такої.

Будьмо на зв’язку! Читайте нас у Facebook , Telegram та Instagram. Надсилайте свої новини на пошту kl.informator@gmail.com 

Якщо маєте цікаві новини чи хочете замовити рекламу – телефонуйте 096 545 8237

Нагору