Інформатор Коломия

ЖИТТЯ

Садити не можна чекати: що робити на городі чи у саду в квітні?

Хоч погода сьогодні не надто сприятлива для робіт на городі, але з наступного тижня передають потепління. Ті, хто полюбляють працювати на грядках та в саду, вже можуть готувати необхідний інвентар.

Які роботи можна проводити в квітні – дізнавався Інформатор.

На городі

Цього місяця зазвичай починають готувати город до посівів та посадок: забирають сміття з грядок, перекопують їх, а також посипають добривами.

Якщо ще не висаджували овочі на розсаду, то зробити це можна зробити і в квітні. Для цього підійдуть середньостиглі та пізні культури, так як помідори (в перших числах), капуста, кабачки і патисони, огірки, гарбуз.

Садити у цьому місяці у відкритий грунт можна овочі, які не бояться морозів. До прикладу, на початку квітня висаджують горох, редис, ріпку, редьку, у першій половині місяця – селеру, кріп, петрушку, салат; у другій половині – ранню капуста і ранні помідори (до проростання прикрити плівкою), а наприкінці – морква, цибуля, гарбуз, кабачки.

У квітні вже висаджують картоплю. Рекомендують робити це у другій половині місяця, коли вже тепло.

В саду

Садівники у квітні обрізають, обприскують від шкідників, білять стовбури та щеплять. Обробляти дерева можна поки не розпустяться бруньки.

Квітень вважають ідеальним місяцем для посадки саджанців дерев і кущів. Вони ще не остаточно прокинулися від зимового спокою, легко приживаються на новому місці і не бояться заморозків. Купляючи саджанці, радять переконатися, що бруньки на них ще не набрякли, бо тоді садити їх вже занадто пізно.

З початку квітня дозволяють садити будь-які дерева і кущі. Дуже добре приживаються в квітні смородина, ожина, малина, виноград, а також плодові дерева.

Джерело

Будьмо на зв’язку! Читайте нас у Facebook , Telegram та Instagram. Надсилайте свої новини на пошту kl.informator@gmail.com 

Якщо маєте цікаві новини чи хочете замовити рекламу – телефонуйте 096 545 8237

Над текстом працювала Ольга Пукавчук

Нагору