Інформатор Коломия

ВЛАДА

Скільки Коломия, Надвірна та Городенка витрачають на ЗМІ та промоцію

Попри витрат на утримання офіційних сайтів, оплати праці цілих відділів з інформування населення, ведення сторінок у соціальних мережах з місцевих бюджетів громад виділяють кошти на ЗМІ та виготовлення друкованої продукції. 

Інформатор порівняв витрати Надвірнянської, Городенківської та Коломийської громади на проведення інформаційної політики і ось що з цього вийшло.

Скільки коштів з бюджетів Городенківської, Надвірнянської та Коломийської рад витрачали на висвітлення, інформування та промоцію

Надвірна

Надвірна наразі мала дві закупівлі для інформуванням населення. Перша – на запис та проведення прямих трансляцій, друга – виготовлення друкованої продукції.

За розміщення та публікації інформаційних матеріалів Надвірнянської міської ради згідно договору мають заплатити 160 тис грн медіацентру “Народня Воля”.

Газеті “Галичина” за висвітлення діяльності міськрада має заплатити 30 тис грн

Телевізійні послуги ТРК РАІ обійдуться місцевому бюджету в 50 тис грн.

Відтак витрати на висвітлення діяльності місцевої ради Надвірнянській громаді за перші три місяці 2023 року сягають 240 тис грн. 

У 2022 році Надвірнянська міськрада та водоканал заплатили газеті “Народна воля”135 тис грн.

Отже за перший квартал 2023 року Надвірна витратила на висвітлення діяльності міськради вже на 43% більше, ніж за увесь попередній рік.

Городенка

Промоцію своєї діяльності Городенківська міська рада та її структурні підрозділи здійснюють через газету “Край”. Тут вони замовляють розміщення оголошень, друк та інші інформаційні послуги. Проте не замовляють послугу на рік, а ділять на кілька закупівель.

Відтак станом на квітень 2023 року на такі потреби витратили лише 32 тис грн: 20 тис грн – для міськради і ще 12 тис грн – на водно-каналізаційне господарство.

Таким чином наразі використали біля 21% того, що витратили на промоцію минулого року.

За 2022 рік таких послуг газети “Край” набігло на майже 138 тис грн. А ще міська рада замовляла друкарські послуги у ФОП Гнатів Анастасія Михайлівна на 11 500 грн за минулий рік.

Коломия

За перші місяці 2023 року Коломия використала на ЗМІ та промоцію уже на 15% більше, ніж у 2022 році.

Зазвичай найбільше Коломийська міська рада та її структурні підрозділи витрачають на інформаційні послуги телеканалів ТРК РАІ та ТРК НТК. Минулого року відповідні закупівлі відбулися на загальну суму майже 90 тисяч гривень: по 44 775,00 грн кожному. Але згодом міська рада заключила ще два договори з цими телерадіокомпаніями на загальну суму 30 000 грн.

А згодом – з редакціями “Галичина”(понад 15 000 грн) та “Вільний голос”(майже 11 000 грн).

Друк, промоція, розміщення та виготовлення роликів міськрада та структурні підрозділи замовляли у кількох підприємців.

До прикладу, нещодавно ми писала про тісну співпрацю ратуші із ФОП Бабинюк, який друкує, рекламує, ремонтує і вікна ставить, отримавши за ці послуги біля 600 тис грн.

ФОП Бабинюк Б.Я., вочевидь, має певний зв’язок із рекламною агенцією “49 Ідей”, адже користується електронною адресою 49i.office@gmail.com, а сайт агенції – http://49i.com.ua.

У 2022 році загалом Бабинюк Б.Я. отримав з міського бюджету майже 213 тис грн, друкуючи листівки, інші інформаційні матеріали, а також замінюючи вікна і ремонтуючи підлогу Народного дому. Рекламні та друкарські послуги обійшлись минулого року нашим платникам податків у майже 67 500 грн.

А ще міська рада замовляла виготовлення відео у ФОП Томенко Н.М. за 9000 грн. Відтак за минулий рік на інформування та промоцію міська рада та її структурні підрозділи витратили щонайменше 222 500 грн.

За перші 3 місяці співпраці із цим ФОП Бабинюк Б.Я. у 2023 році заключили договорів на 63 800 грн., з них на інформаційні послуги – майже 40 тис грн.

Щойно створений ФОП Городчук В.Т. з П’ядик заключила договорів з міської радою та стурктурними підрозділами на майже 67 тис грн за січень-березень 2023 року. Зареєстрована підприємиця у 2 січня 2023 року і вже за місяць мала договори з комунальною установою «Центр надання соціальних та реабілітаційних послуг Отинійської селищної ради» та Коломийською міськрадою.

Цікаво, що цей Городчук Валерія Тарасівна має електронну адресу kolibri.design2@gmail.com.

Місцева ж рекламна агенція “Колібрі” має електронну адресу kolibri_if@ukr.net.

Що стосується до інформаційних послуг телеканалів, то наразі міська рада закупила тільки послуги ТРК РАІ на суму 150 тис грн. 

Закупівель зі ТРК НТК у 2023 році ще не було.

Читайте до теми: Коломия готова закупити рекламні тумби на чверть мільйона гривень

Будьмо на зв’язку! Читайте нас у Facebook , Telegram та Instagram. Надсилайте свої новини на пошту kl.informator@gmail.com 

Якщо маєте цікаві новини чи хочете замовити рекламу – телефонуйте 096 545 8237

Наталка Сандецька

Нагору