Інформатор Коломия

ЖИТТЯ

У Нижньому Вербіжі провели захід “Єднаймося у Великдень”

Сьогодні, 7 квітня, у Нижньому Вербіжі провели захід, який присвятили великоднім давнім традиціям. Гості мали змогу відчути отой справжній дух свята, дізнатися, як святкували наші предки та навчитися чомусь новому, щоб і надалі, крізь роки відновлювати традиції наших пращурів.

Інформатор відвідав захід та зробив для Вас фоторепортаж.

Танцювальні колективи “Гомін Карпат” та “Дзвіночок” продемонстрували глядачам, як потрібно співати та водити гаївки. Натомість старше покоління, а саме Ганна Максим’юк та Ганна Ласійчук приєдналися та розповіли, як це відбувалося у їхньому дитинстві.

Місцевий краєзнавець Іван Лудчак презентував аудиторії давні світлини на яких можна було побачити, як святкували минулі покоління Великдень на Коломийщині. Також організатори ввімкнули уривки відео стародавніх гаївок.

Вербізькі ґаздині поділилися рецептом стародавньої Вербізької паски, а малі краяни мали змогу пограти в ігри, які колись грали наші діди-прадіди біля храму після Святкової літургії.

Пані Дзенислава Лаврук розповіла присутнім про розпис писанок.

Наприкінці заходу усі присутні долучилися до збору коштів для наших військових.

Пані Мар’яна Марук, яка організовувала дане дійство зробила все для того, щоб молодше та старше покоління об’єдналося заради процвітання нашої країни. Адже без традицій нації та держави не існує.

Разом до перемоги!

Будьмо на зв’язку! Читайте нас у Facebook , Telegram та Instagram. Надсилайте свої новини на пошту kl.informator@gmail.com 

Якщо маєте цікаві новини чи хочете замовити рекламу – телефонуйте 096 545 8237

Вікторія Ровенчук

Нагору