Інформатор Коломия

ВЛАДА

Стара і нова влада Коломиї: як управління комунального господарство співпрацює з колишнім начальником

На початку березня 2023 року Інформатор писав про закупівлю управління комунального господарства Коломийської міської ради на ремонт тротуарів у підприємства “Северин-Н” Володимира Наливайка “, який раніше очолював це управління. За два роки після звільнення з посади колишній начальник отримав 23,3 млн грн від міськради та структурних підрозділів. 

Як виглядає співпраця нової і старої влади – розповість Інформатор з посиланням на Наші гроші Львів.

Зареєстроване підприємство “Северин-Н” у житловому будинку і має статутний капітал 100 тис грн.

Згідно даних платформи YouControl ПП “Северин-Н” 2022 року заключило 10 договорів на суму понад 8 млн 912 тис грн: 9 – з управлінням комунального господарства і 1 – для управління культури Коломиї. Окрім Коломиї минулого року у підприємця не було договорів з іншими органами місцевого самоврядування.

Також підприємець ремонтував цілу низку приміщень у Коломиї та селах нашої громади за бюджетні кошти.

Деталі: У Коломиї планують відремонтувати частину тротуарів на вул. Франка: скільки це коштуватиме і хто виконавець

З того часу співпраця управління комунального господарства з підприємцем продовжилась.

Створивши приватну компанію, Володимир Наливайко уклав з міськрадою загалом 29 договорів, у тому числі 21 договір з управлінням комунальної власності, яке він же і очолював.

Одним з останніх прикладів став договір про ремонт тротуарів на вул. Андрія Чайковського у Коломиї, вартістю 2,91 млн грн. Ще за кілька днів ПП «Северин-Н» отримало від того ж управління комунального господарства Коломийської міськради ще два замовлення на ремонт тротуарів майже на 640 тис. грн.

До теми: Частину тротуарів на вул. Чайковського в Коломиї відремонтували

Власник ПП «Северин-Н» Володимир Наливайко очолював управління комунального господарства Коломийської міської ради майже п’ять років, звільнившись лише у лютому 2021 року. Його наступником на цій посаді став Андрій Радовець, під керівництвом якого з компанією Наливайка за два роки уклали 21 договір на загальну суму 17,9 млн грн. Ще шість замовлень загалом на 5,4 млн грн Наливайко отримав від управління культури і туризму Коломийської міськради і безпосередньо від самої міськради.

За даними Clarity Project, з моменту заснування ПП «Северин-Н» 39-річний Володимир Наливайко встиг укласти загалом 33 договори на суму 23,66 млн грн, причому лише чотири угоди укладені не з Коломийською міськрадою.

Теперішній керівник управління комунального господарства Коломийської міськради Андрій Радовець до призначення на цю посаду працював першим заступником голови Тлумацької ОТГ на Івано-Франківщині.

Читайте також: На вулиці Франка у Коломиї розбирають плитку

Будьмо на зв’язку! Читайте нас у Facebook , Telegram та Instagram. Надсилайте свої новини на пошту kl.informator@gmail.com 

Якщо маєте цікаві новини чи хочете замовити рекламу – телефонуйте 096 545 8237

Нагору