Інформатор Коломия

ЖИТТЯ

На Прикарпатті створили та презентували фільм про козаків

16 квітня  у селищному будинку культури показали фільм “Христос Воскрес! Воскресне Україна!”. В ньому розповіли про історію козаків з Нових Кривотул та створення Народного фольклорно-етнографічного гурту “Козаки”.

Пише Інформатор.

В залі зібралися учасники фільму й ті, хто прийшов подивитися картину.

Ідея та режисерська робота у фільмі належить студенту 4-го курсу Київського національного університету культури і мистецтв Іванові Арабчуку. Він розповів, що хотів зйомки були досить складними, однак його головна мета була сильнішою:

“Я хотів донести до людей історію, зробити відео в якому люди зможуть дізнатись історію тих, кого давно знають. У фільмі головними героями є козаки. Вони дуже цікаво розповідають про те. як починали свій шлях. про гармати, цікавий козацький гумор, козацькі пісні від яких розпирає дух”.

Іван вважає, що такими людьми треба пишатися й вчитися в них сили духу:

“На жаль, молодь в сучасному світі не дуже цікавиться козацькою автенитикою, тому хочеться це змінити. А фільм може допомогти”.

Після завершення зйомок глядачі підійшли до Івана і подякували йому за роботу.

кадри з фільму

Наталя зазначила, що фільм у неї викликав захоплення:

“Напочатку я також брала участь у зйомках. Але потім виникли інші справи й мені довелося піти. Фільм мені дуже сподобався. Я дуже вдячна, що команда повернула нас у те минуле. Я спостерігала виступи цих козаків, наші діти росли на їх концертах, і зараз це дуже важливо зберегти”.

Андрій також завітав на прем’єру. Говорить, що ідея картини сподобалася:

“Я вважаю, що є необхідним згадувати наше минуле і зберігати спогади про це для нових поколінь. Особливо в сьогоднішній час”.

кадри з фільму

Інформатор побував на прем’єрі і залишає для вас посилання на картину:

1 частина

2 частина

Також ми залишаємо посилання на оригінальний фільм.

кадри з фільму

Читайте до теми: Книга на вихідні. “Тіни забутих предків” Михайла Коцюбинського.

Будьмо на зв’язку! Читайте нас у Facebook , Telegram та Instagram. Надсилайте свої новини на пошту kl.informator@gmail.com 

Якщо маєте цікаві новини чи хочете замовити рекламу – телефонуйте 096 545 8237

Артем Тригуб

Нагору