Інформатор Коломия

ЖИТТЯ

Коломиян просять підтримати петицію про присвоєння звання Героя України Ярославу Альберту посмертно

Ярослав Альберт був родом з с. Турка Коломийського району. 1 листопада Ярослав Альберт загинув у Бахмутському районі Донецької області. Рідні Героя просять підтримати петицію.

Пише Інформатор.

Ініціатором петиції є син загиблого воїна – Назар. Петицію оприлюднили сьогодні, 19 квітня. До кінця збору підписів залишився 91 день.

Ярослав Альберт народився 1 вересня 1980 р в с. Турка Коломийського району Івано-Франківської області. Навчався в Турківській ЗОШ І-ІIІ ст.

Після закінчення школи, у 1997 р., його призвали до лав Збройних Сил України. Служив у м. Ковель зв’язковим.

3 2014 по 2016 рр проходив військову службу по частковій мобілізації в ЗСУ. Брав участь в антитерористичній операції, забезпеченні її проведення і захисту незалежності, суверенітету та територіальної цілісності України в районах антитерористичної операції в Донецькій обл. (Сектор “Д”)

3 2016 р. служив по контракту з 10 гірсько-штурмовій бригаді (ОГШБ). Після завершення контрактної служби перебував у резерві.

8 березня 2022 р після повномасштабного вторгнення росії його призвали на службу в 109 МПБ ОГШБ “Едельвейс”. Був учасником воєнних дій на Житомирщині, пізніше його перевели на Донеччину. Мав позивний “Ярик”.

Ярослав героїчно загинув 1 листопада 2022 р під час артилерійського обстрілу, отримавши поранення, несумісні з життям, у Бахмутському районі Донецької області, с. Спірне.

У воїна залишились батьки, дружина Людмила, син Назарій, дочка Ілона та велика родина.

Підтримати петицію можна за посиланням.

Будьмо на зв’язку! Читайте нас у Facebook , Telegram та Instagram. Надсилайте свої новини на пошту kl.informator@gmail.com 

Якщо маєте цікаві новини чи хочете замовити рекламу – телефонуйте 096 545 8237

Нагору