Інформатор Коломия

ЖИТТЯ

Прикарпатські поліцейські затримали чоловіка, який вимагав гроші шантажем

27-річна львів’янка звернулася до поліцейських. Вона розповіла, що надала чоловікові інтимні фото. Пізніше він почав її шантажувати і виманювати кошти. В результаті вона перевела 54-річному зловмиснику 150 тис грн.

Пише Інформатор з посиланням на поліцію області.

Поліцейські встановили, що зловмисник отримав особисте фото та відео жінки і наполягав на створенні матеріалів порнографічного характеру для подальшої реалізації їх в мережі. А ще для задоволення власних потреб.

Поліцейські встановили особу зловмисника. Ним виявився 54-річний мешканець Заболотівської територіальної громади.

Також поліцейські з’ясували, що упродовж року, з квітня 2022 року по квітень 2023 року, зловмисник шляхом залякувань та шантажу виманив у потерпілої 150 000 гривень. Згодом фігурант вимагав ще 35 000 гривень.

Правоохоронці провели в помешканні вимагача обшуки. Вилучили:

  • мобільні телефони,
  • банківські картки,
  • гроші,
  • чорнові записи.

Окрім того, зафіксували наявність у фігуранта доступу до облікового запису в соціальній мережі “Telegram”, в якій зловмисник вимагав кошти у потерпілої.

Фігуранта правоохоронці затримали після отримання ним чергової суми коштів від потерпілої. Слідчі повідомили про підозру за вчинення кримінального правопорушення, передбаченого ч. 4 ст. 189 (Вимагання) Кримінального кодексу України.

Суд обрав запобіжний захід підозрюваному у вигляді тримання під вартою. Тепер вимагачу загрожує покарання від 7 до 12 років позбавлення волі.

Процесуальне керівництво у справі здійснює Івано-Франківська обласна прокуратура.

Будьмо на зв’язку! Читайте нас у Facebook , Telegram та Instagram. Надсилайте свої новини на пошту kl.informator@gmail.com 

Якщо маєте цікаві новини чи хочете замовити рекламу – телефонуйте 096 545 8237

Нагору