Інформатор Коломия

ЖИТТЯ

20 квітня: яке сьогодні свято

У четвер, 20 квітня 2023 року, в Україні триває 421-й день повномасштабного вторгнення рф. До Нового року залишилося 265 днів. Іменини сьогодні святкують Данило, Георгій, Юрій, Єгор, Петро.

Детальніше про свята та пам’ятні дати цієї днини розповість Інформатор.

Світлий четвер – четвертий день після Великодня називають ще Пасхою мертвих, адже сьогодні потрібно згадати померлих родичів, відвідати кладовище та прибратися на могилах.

День вдячності волонтерам. Мета – привернення уваги суспільства до волонтерської діяльності, подяка волонтерам за їх відважність, доброту, безкорисливість та щиру допомогу армії, людям, які опинились в скрутному положенні, дітям, тваринам. В Україні під час війни волонтерський рух продемонстрував усьому світові цю потужну силу, що здатна об’єднувати, організовуватись, допомагати та вирішувати надскладні завдання та протистояти викликам найважчих часів нашої держави. Волонтерських дух охопив значну частину населення, навіть, малі діти, долучилися до волонтеської діяльності. Разом до перемоги!

День китайської мови. Багатьом з нас про китайську мову відомо лише те, що вона надзвичайно складна, існує навіть вислів «китайська грамота», який застосовують для чогось дуже незрозумілого. Проте завдяки стрімкому розвитку Китаю цікавість до мови цієї країни невпинно зростає. Наразі китайською говорять більше мільярда людей на планеті, це одна з офіційних мов ООН, а кількість тих, хто намагається її вивчити, постійно збільшується. Китайській мові присвячено окреме свято, яке відзначається щороку 20 квітня. ООН встановила День китайської мови в 2010 році з метою вшанування мовного й культурного різноманіття, а також рівності у використанні офіційних мов організації.

День китайської мови

Історичні дати:

1938 — в УРСР прийнята постанова про обов’язкове вивчення російської мови у всіх школах.
1940 — у США продемонстрований перший електронний мікроскоп.
1949 — відкрився I Всесвітній конгрес прихильників миру.
1959 — у СРСР почалася експлуатація нового пасажирського літака Іл-18.
2000 — у Броварах у житловий будинок влучила тактична ракета, загинули троє людей, п’ятеро були поранені.

Будьмо на зв’язку! Читайте нас у Facebook , Telegram та Instagram. Надсилайте свої новини на пошту kl.informator@gmail.com 

Якщо маєте цікаві новини чи хочете замовити рекламу – телефонуйте 096 545 8237

Нагору