Інформатор Коломия

ЖИТТЯ

“З вірою у перемогу та відроження”: у Коломиї презентували виставку

25 квітня в Музеї писанкового розпису презентували колекцію писанок, яку створили переселенці з Маріуполя. Зараз вони мешкають у безпечніших регіонах України та з вірою чекають на перемогу.

Пише Інформатор з посиланням на допис Музею.

“Кожна писанка – це ніби маленький світ кожного, де поєднались спогади про Маріуполь та традиції регіонів, у яких вони зараз перебувають, їхні власні фантазії. Загалом було представлено 32 твори: писанки, мальованки та декоративні писанки-сувеніри, створені в різних сучасних техніках”, – йдеться у дописі.

Колекцію писанок представила маріупольська тележурналістка, кураторка багатьох культурних проєктів Алевтина Швецова та керівниця Центру допомоги переселенцям в Івано-Франківську “Я Маріуполь” Ольга Крохмальова.

Писанкарки Світлана Стадник та Оксана Григорчак поділились спогадами про відвідини Маріуполя під час просвітницької програми. Захід відбувався під музичний акомпанемент ансамблю “Бандурний передзвін” Коломийської дитячої музичної школи №1 ім. Анатолія Кос-Анатольського (керівник Оксана Рудик).

Світлини Ігоря Олійника та Роксолани Сметанюк

Будьмо на зв’язку! Читайте нас у Facebook , Telegram та Instagram. Надсилайте свої новини на пошту kl.informator@gmail.com 

Якщо маєте цікаві новини чи хочете замовити рекламу – телефонуйте 096 545 8237

Нагору