Інформатор Коломия

ЖИТТЯ

За кордон за 5 000 $: на Прикарпатті судитимуть трьох спільників

Троє прикарпатців організували переправлення військовозобов’язаних чоловіків за кордон. Оплата за цю “послугу” складала 5 тис доларів. Тепер їх чекає суд.

Пише Інформатор з посиланням на прокуратуру.

Слідство встановило, що троє прикарпатців за 5000 доларів США з особи організовували незаконне переправлення через державний кордон. Працівниця візової агенції, керівник ТзОВ, що займається міжнародними перевезеннями, а також ще один спільник оформляли “легальний” виїзд чоловіків під виглядом водіїв.

Вони фіктивно працевлаштовували військовозобов’язаних на фірму, яка має ліцензію на міжнародні перевезення, а далі вносили ці дані в систему “Шлях”, що давало можливість на перетин державного кордону.

В ході розслідування задокументовано 16 епізодів протиправної діяльності.

У кінці листопада 2022 року їх викрито на пункті пропуску “Шегині” у Львівській області під час переправлення чергової партії військовозобов’язаних.

Заходи з викриття проводилися прокурорами спільно з слідчими ГУ НП в Івано-Франківській області, за оперативного супроводу співробітників Управління СБУ в області. Досудове розслідування у кримінальному провадженні завершено. Зловмисникам загрожує до дев’яти років ув’язнення.

Будьмо на зв’язку! Читайте нас у Facebook , Telegram та Instagram. Надсилайте свої новини на пошту kl.informator@gmail.com 

Якщо маєте цікаві новини чи хочете замовити рекламу – телефонуйте 096 545 8237

Нагору