Інформатор Коломия

ЖИТТЯ

Який сьогодні день? | 27 квітня

У четвер, 27 квітня 2023 року, в Україні триває 428-й день повномасштабного вторгнення рф. До Нового року залишилося 258 днів. Іменини сьогодні святкують: Олександр, Антон, Валентин, Іван, Лазар, Мартин (Мартін), Фома.

Що святкують в Україні та світі розкаже Інформатор.

27 квітня щорічно відзначається Всесвітній день графічного дизайну, який водночас є професійним святом для людей однієї з найкреативніших професій  та засобом для підвищення обізнаності суспільства щодо важливої ролі графічного дизайну в сучасному світі.

Кожного року в четвертий четвер квітня світ відзначає Міжнародний день дівчат в інформаційно-комунікаційних технологіях (International Girls in ICT Day). Метою свята є розширення жіночих прав, залучення дівчат до навчання й роботи у сфері інформаційно-комунікаційних технологій, руйнування міфів, пов’язаних зі статтю.

27 квітня 1791 р. народився американський винахідник Семюел Морзе, який впровадив спосіб передачі інформації за допомогою крапок і тире. Тому в цю дату  весь світ святкує День азбуки Морзе. Кодування інформації, яке використовується на даний час, має дещо змінений вигляд.

Кожен рік у першу неділю жовтня в Україні відзначається День кадрового працівника, який був затверджений Наказом Міноборони від 01.09.2008. Але існує і неофіційне свято кадровиків. З 2007 р. спеціалісти по кадрах відзначають 27 квітня свято кадрового працівника. Саме в цей день у 1993 р. було затверджено основний документ, що засвідчує трудову діяльність громадянина країни – трудову книжку. Тому  кадрові працівники країни вважають саме цю дату днем професійного свята.

Всесвітній день нюху було засновано у 1988 році шотландцем Джорджем Доддом – ученим-ароматистом, парфумером, ароматерапевтом, експертом із запахів. Дату святкують щороку 27 квітня. Спонсором свята виступають Aroma Academy та Perfume Academy.

Кожного року 27 квітня відзначається Міжнародний день тапіра. Травоїдний ссавець дещо нагадує свиню з коротким дуже рухливим хоботом. Ці тварини живуть в лісах Азії та Південної Америки. Але тапіри настільки маловідомі, що навіть в цих регіонах багато хто сприймає їх за інший вид.

27 квітня 1965 року в США компанія Procter & Gamble отримала патент на одноразові підгузки. Саме цей день вважається Днем народження «памперсів».

Винайшов таку потрібну річ співробітник компанії Віктор Міллз, який займався технологією виробництва мила. На той час він був дідусем трьох онуків. Тому питання створення одноразової пелюшки для нього було актуальним.

Перші пластикові трусики зі складчастою прокладкою, яка здатна поглинати рідину, випробували онуки Міллза. Винахід їхнього дідуся виявився перспективним.

Цей день в історії:

  •  У 1521 році на філіппінському острові Мактан у сутичці з тубільцями загинув португальський мореплавець Фернан Магеллан.
  • 1644 рік — у Канаді вперше посадили пшеницю.
  • У 1773 році англійський парламент прийняв “чайний акт”.
  • 1865 року сталася найбільша аварія в історії судноплавства в США.
  • 1965-й — у США запатентовано підгузки “Памперс”.
  • 1982-го в Москві почав працювати перший в СРСР “телефон довіри” — цілодобова екстрена психологічна допомога.
  • У 2010-му  — попри багатотисячні вуличні протести опозиції, Верховна Рада України ратифікувала договір про продовження перебування Чорноморського флоту РФ в Україні до 2042 р. в обмін на знижку ціни на газ (“за” – 236).

Будьмо на зв’язку! Читайте нас у Facebook , Telegram та Instagram. Надсилайте свої новини на пошту kl.informator@gmail.com 

Якщо маєте цікаві новини чи хочете замовити рекламу – телефонуйте 096 545 8237 

Нагору