Інформатор Коломия

ЖИТТЯ

29 квітня – яке сьогодні свято?

У суботу, 29 квітня 2023 року, в Україні триває 430-й день повномасштабного вторгнення рф. До Нового року залишилося 246 днів. Іменини сьогодні святкують: Ніка, Аріна, Ірина, Галина, Павло, Леонід, Михайло та Тимофій.

Що святкують в Україні та світі розкаже Інформатор.

Міжнародний день танцю – це особливе свято, що відзначається у різних кутках світу 29 квітня. У цей день з’явився на світ артист французького балету Жан-Жорж Новер. Саме його називають засновником балетного мистецтва. Запропоновано відмічати День танцю у 1982 році спеціальною комісією ЮНЕСКО.

Міжнародний день скульптури. Щорічно в останню суботу квітня світ відзначає це молоде творче свято. Подію започаткував Міжнародний центр скульптур у 2015 році.

Міжнародний день скульптури

Всеукраїнський День футболу. Здавалося б, футбол — звичайна гра, яка потребує всього пари воріт та одного м’яча. Але якраз завдяки цій простоті футбол є найбільш поширеним видом спорту на всій земній кулі, бо доступний не тільки професійним спортсменам, а й мільйонам любителів поганяти м’яча. Що ж до вболівальників, то їхня кількість у світі взагалі не піддається підрахунку. В любові до футболу не є виключенням і українці, адже наш футбол має досить цікаву історію, а за українську збірну завжди вболіває вся нація, незалежно від статі, віку та переконань. Тому Всеукраїнський день футболу, який відзначається 29 квітня — свято не  тільки футболістів, а й усіх шанувальників вітчизняного футболу.

Всесвітній день ветеринара. Відзначають щороку в останню суботу квітня для вшанування всіх ветеринарів та їхньої надзвичайно потрібної роботи існує свято. Кваліфікованої медичної допомоги часом потребують не тільки люди, а й тварини. В такому разі на допомогу приходять спеціалісти дуже шляхетної й доброї професії —лікарі ветеринарної медицини або ветеринари. Їхня праця нелегка, адже чотирилапі чи пернаті пацієнти не можуть розповісти, що й де болить, та й слів вдячності від них годі чекати. Тому займатися цією роботою можуть тільки ті, хто по-справжньому любить тварин, а також володіє талантом спілкування з ними.

Всесвітній день ветеринара

Всесвітній день бажань. 29 квітня в багатьох країнах відбуваються заходи та акції, призначені важливій події – Всесвітньому дню бажань. Це гарна нагода, аби реалізувати мрії. Для світового суспільства таке святкування – це можливість подарувати близькій людині турботу, увагу та любов.

Будьмо на зв’язку! Читайте нас у Facebook , Telegram та Instagram. Надсилайте свої новини на пошту kl.informator@gmail.com 

Якщо маєте цікаві новини чи хочете замовити рекламу – телефонуйте 096 545 8237 

Нагору